Skip to main content

Een vruchtbaarheidsbehandeling heeft een enorme impact op levens en relaties. Ook al begint zoiets met een gezamenlijke, diepe wens om een kindje te krijgen, je beleeft zo’n behandeling allebei anders. Alleen al vanwege de fysieke belasting voor vrouwen. Revi van wachtweken.nl: “Jij moet het doen.”

De waarde van lotgenotencontact

Bij ivf heb je als stel een eindeloos lange adem nodig. Door het wachten, het niet weten en het eindeloos moeten afwachten na terugplaatsing. De website wachtweken.nl, nog in testfase, speelt daarop in en wil lotgenoten, vrouwen maar ook mannen, met elkaar verbinden. Initiatiefneemster Revi merkte vanuit haar eigen ervaring de sterke behoefte om direct met andere vrouwen te kunnen chatten tijdens deze wachtweken. Om contact te hebben met iemand die op dat moment hetzelfde doormaakt. Klopt, er zijn talloze forums, Facebookgroepen, maar direct contact heb je daar vaak niet: weer wachten.

Daarom: het kunnen uitwisselen, als jij dat nodig hebt tijdens die wachtweken na al zoveel overwonnen stappen. Over lichamelijke veranderingen, lastige emoties en om steun te zoeken bij elkaar, bijvoorbeeld wanneer een van de partners daar op dat moment geen ruimte voor heeft. Revi: “Iedereen die je daar spreekt, zit in hetzelfde schuitje. Je kan elkaar direct bereiken, op je mobiel, tablet, midden in de nacht. Meteen. Of als je een half uurtje over hebt, om elkaar te vragen: hé, hoe is het vandaag bij jou? Online zijn er steeds dezelfde mensen voor je.”

Wachten, samen met je partner

Dat wachten voelt machteloos, wachten op een positief verhaal, op je lijf. Hoe kun je samen betrokken blijven? Misschien begint het wel met de kleine gebaren. Zoals het samen wakker blijven voor de vereiste prikken ’s avonds of een omhelzing tijdens het zetten van een prik. Je partner aan je zijde hebben op de lastige momenten. Over de waarde daarvan vertellen we je meer in het volgende artikel.

Ontvang inspirerende brieven van Joey, verhelderende artikelen met inzichten over relaties en waardevolle tips & tricks.

Toegang tot tools, kennis & artikelen

Toegang tot tools, trainingen, kennis & artikelen

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze