Skip to main content

Een bijzonder en uitgebreid interview! Dat had oprichter van Praktijk de Liefde en relatietherapeut Joey Steur in januari met JAN Magazine. In gesprek met Monique van Loon vertelt Joey over de rol van romantiek in duurzame relaties en hoe je de romantiek voedt.

Romantiek, nieuwsgierig zijn (en blijven) en de spanning behouden: het zijn onderwerpen die in veel relaties spelen. Zeker nu de dagen steeds hetzelfde zijn en bijna alle levensfacetten zich op één plek afspelen. Waar verras je elkaar mee?

Wat is romantiek voor jou?

In het artikel brengt Joey mooi de nuance aan. Ze benoemt de begrippen romantiek en verlangen, maar ook het verschil tussen hoe mannen en vrouwen daarmee omgaan (over het algemeen natuurlijk). De volgende vragen kunnen je op weg helpen. Wat is romantiek voor ons? Kunnen we de verschillen accepteren?

Ze bespreekt de essentiële rol van communicatie en verwachtingen binnen relaties. En, hoe vaak we eigenlijk ook niet weten hoe het met die verwachtingen zit. Wat gebeurt er als je te lang met die openheid naar je partner toe wacht? Hoe laat je nou zien dat je je partner waardeert? Joey legt uit wat werkt, wat niet werkt en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn.

Een nieuwe beweging begint bij jezelf

Je kent het misschien wel, het eeuwige wachten op een compliment of lief gebaar van je partner. Plus de ergernissen als zo’n gebaar uitblijft. Lastig. Hoe ga je daarmee om? Joey vertelt hoe het anders kan, op een vrij simpele manier. Want meestal draait het om de kleine bewegingen, binnen het grotere proces naar verandering toe.

Tot slot noemt Joey nog een paar praktische tips. Voor hoe je ook nu, in deze periode, de verbinding met je partner maakt en behoudt. Gewoon thuis. Ben je benieuwd? Je vindt het interview met relatietherapeut Joey Steur hier.

Ontvang inspirerende brieven van Joey, verhelderende artikelen met inzichten over relaties en waardevolle tips & tricks.

Toegang tot tools, kennis & artikelen

Toegang tot tools, trainingen, kennis & artikelen

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze