Elkaar weer vinden tussen overvolle agenda’s

Elkaar weer vinden tussen overvolle agenda’s

Het is wat het is en zo gaat het al jaren. Het werkt gewoon, naast al die andere dingen als je baan, je eigen zaak, de kinderen, het wegwerken van goed gevulde hockeytassen en niet te vergeten, het bijhouden van je sociale contacten. Jullie zijn een team; samen zorgen jullie ervoor dat de dingen lopen zoals ze moeten lopen. Ook al voelt dat soms als jongleren op het hoogste niveau.

Heel ongemerkt belandde de liefde onderaan van wat op dat moment belangrijk leek. Want het kost je al genoeg energie om alles wat zo snel gaat bij te houden. Drukte en stress wurmden zich tussen jou en je partner, zonder het echt door te hebben. Oog voor elkaar hebben, intimiteit, het stond op een laag pitje.

Weer dichterbij komen

Hoe kom je weer wat dichterbij elkaar, als je merkt dat je elkaar uit het oog verliest, als je onverschilligheid voelt? Het opmerken en erkennen is de eerste stap. Dit naar je partner toe benoemen is de volgende stap. Hoe ervaart de ander dit? Wat zijn haar of zijn gedachten maar ook verwachtingen? Wissel dit uit en praat erover, het zorgt voor meer openheid en minder spanning.

Praat over je verlangens en de dialogen in je hoofd. Vertel wat ze met je doen en geef de ander ruimte om aan te geven wat het met hem of haar doet. Je samen bewust zijn van wat er minder lekker loopt kan een kantelpunt zijn.

Nog even terug naar de drukte van alledag. Hoe hectisch je dagen ook zijn, tijd maken om samen stil te staan kan jou en je partner stap voor stap dichter bij elkaar brengen. Ga in dialoog en vanaf dat punt verder. Al die stukjes échte aandacht kunnen je relatie weer diepte geven. Diepte die even verstopt was maar zo, voor allebei weer te voelen is.[nectar_global_section id=”19262″]