Elke relatie is perfect. Een goede, warme en liefdevolle relatie is net zo waardevol als een relatie die niet zo lekker loopt of waarin je pijnlijke ervaringen hebt opgedaan.

Geeta Marapin, relatietherapeut Amsterdam-Noord

Praktijk de Liefde Amsterdam-Noord

Geeta Marapin, relatietherapeut Amsterdam-Noord

Elke relatie is perfect. Een goede, warme en liefdevolle relatie is net zo waardevol als een relatie die niet zo lekker loopt of waarin je pijnlijke ervaringen hebt opgedaan. Relaties zijn namelijk leerscholen. De relaties, gezinnen en families (wit of niet wit) die ik mag begeleiden vormen dan ook bijzondere uitdagingen. Feedback neem ik aan het einde van elke sessie mee naar huis om van mezelf een betere therapeut te maken. Een therapeut die snel kan aansluiten en waarbij je je gehoord en gesteund voelt. Om zo samen tot oplossingen te komen.

23 jaar lang werkte ik als arts in de ggz. Het langste in de kliniek, met zowel volwassenen en ouderen, als kinderen tot 12 jaar. In elke levensfase is de problematiek en ook het herstellend vermogen uniek. Binnen de therapie aan partners en gezinnen gaat mijn voorkeur uit een transculturele invalshoek, passend bij de grote diversiteit in partnerschap, leefstijlen en culturen in Nederland. Want migratie, levensfase-overgangen, aanpassingsprocessen en andere veranderende contexten kunnen het leven binnen gezinnen of partnerrelaties zeer complex maken

Zelf ben ik getrouwd en moeder van twee jonge mannen. Ik ben de oudste binnen mijn gezin van herkomst, en als hindoestaanse dochter, oudste zus en schoondochter (getrouwd met een oudste zoon) heb ik vanuit de ‘wij-cultuur’ altijd veel verwachtingen ervaren. Na mijn huwelijk in Suriname kwam ik in Nederland in een ‘ik-cultuur’ terecht en ontwikkelde me volgens westerse normen en waarden. Met het ouder worden, diverse life events, zoals het kinderen krijgen, heb ik inmiddels mijn eigen normen en waarden gevormd. Het valt me trouwens op dat ze steeds veranderen. Onder invloed van onze behoeften en de tijd, net als loslaten en doorgaan.

Voordat jullie een afspraak maken, raden we altijd aan om eerst gratis en vrijblijvend kennis te maken en te kijken of er een klik is.

Kennismaking inplannen met Geeta