Gezinstherapie Amsterdam

In de gezinstherapie staan de patronen, het gedrag en de emoties van beide partners afzonderlijk en in verhouding met elkaar, centraal. We maken ruimte zodat jullie als gezin je verhaal, beleving en emoties kunnen onderzoeken, verwoorden en delen. Wat zijn jullie vastgelopen patronen en hoe communiceren jullie met elkaar? Hoe gaan jullie om met je eigen behoeftes en die van de andere gezinsleden? Wat zijn jullie individuele wensen en bijzonderheden die jullie meebrengen in het gezin? Door dit duidelijk te krijgen, onderzoeken we de individuele en gezamenlijke verlangens.

Doel van gezinstherapie

Het doel van gezinstherapie is om samen te onderzoeken of de liefdevolle verbinding tussen jullie hersteld kan worden. Vaak is er genoeg basis om samen in het gezin te blijven en soms concluderen de leden van het gezin om ieder hun eigen weg te gaan. Deze therapie helpt om op een respectvolle manier uit elkaar te gaan.

Hoe werkt het?

We beginnen met een intake waarbij het belangrijk is dat er een wederzijdse ‘klik’ is. Het is belangrijk dat jullie je allebei voldoende op je gemak voelen om vrijuit je wensen en je twijfels te bespreken. Niets is gek; iedereen is anders en er zijn heel veel manieren waarop relaties (weer) goed kunnen werken.

In de volgende sessies richten we ons op de hulpvraag, de patronen, de doelen en de verander wensen. Na de intake zijn 4 tot 6 sessies al voldoende voor een blijvende verbetering van de relatie (een sessie duurt 90 minuten). Daarna evalueren we het proces en beslissen we samen of we verder gaan.

Contact

Heb je nog vragen of wil je een een afspraak maken voor een intake? Bel 020-2101407 of vul het contact/bel me terug formulier in. Heb je behoefte om voor de intake de ‘klik’ te ervaren, bel of mail voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit kan ook telefonisch!

Gratis kennismaking

Joey SteurCaroline JagerJoanna LabadieAylinn HolthuisGaby ReuhlNashwa GawadHilda Donkerslootgeen voorkeur