Skip to main content
LiefdeRelaties

Haal jij het maximale uit de liefde? Stel jezelf de volgende vragen!

By juni 24, 2019februari 22nd, 2022No Comments

Hoe haal je het maximale uit de liefde?

Haal jij het maximale uit de liefde? Zijn jullie happy in jullie relatie? Kabbelt het, gaat het prima of denk je dat het beter kan? In dit blog prikkelen we je met een aantal vragen om over je relatie na te denken, om ermee aan de slag te gaan en er misschien nog meer van te genieten. Lees je mee?

Prikkelende vragen

Het is goed om zo nu en dan even stil te staan bij hoe je relatie nu is. De volgende vragen kunnen je hierbij op weg helpen en je nieuwe inzichten geven.

  • Wat betekent liefde voor jou?
  • Welke rol speelt de liefde in jouw leven?
  • Hoe verhoudt zich dit tot de relatie die je hebt met jezelf?
  • Hoe geef en ontvang jij liefde?
  • Welke liefde kreeg je vanuit je gezin van herkomst mee?
  • Zijn er jeugdervaringen die mogelijk effect hebben op de patronen in je relatie?
  • Is maximale liefde haalbaar?

Voor iedereen anders

De liefde heeft voor iedereen een andere betekenis. Hoe we de liefde beleven en onze behoeftes in een relatie, dat is voor elk van ons anders. Dit gegeven, dat iedereen op een andere manier naar de liefde kijkt, kan juist verrijkend zijn. Hoe beleef jij de liefde en hoe beleeft jouw partner dat? We verlangen allemaal naar bijvoorbeeld veiligheid, aandacht, verlangen en plezier, maar de mate waarin varieert per persoon.

Naast het in kaart brengen van de betekenis van liefde is het ook waardevol te onderzoeken hoe je de liefde meer voelbaar kan maken. Het daarover nadenken kan nieuw voor je zijn. Misschien stond je er niet eerder bij stil. Want hoe we ‘goed’ liefhebben, leren we niet op school. Vaak zien we de liefde als iets vanzelfsprekends, het is er gewoon. En dat terwijl het er ook bij hoort om soms flink te worstelen.

Zie de bovenstaande vragen als een startpunt, een middel om jullie liefde te verdiepen. Met aandacht voor de rol van liefde in onze relaties kunnen we meer begrip en mildheid voor elkaar opbrengen als de liefde even minder voelbaar is. En ja, dat laatste is ook een normaal fenomeen.

Ontvang inspirerende brieven van Joey, verhelderende artikelen met inzichten over relaties en waardevolle tips & tricks.

Toegang tot tools, kennis & artikelen

Toegang tot tools, trainingen, kennis & artikelen

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze