Skip to main content

Individuele therapie

Het doel van de therapie is om meer inzicht te krijgen in je relatiepatronen. Met dit inzicht zetten we een veranderingsproces in gang, zodat je kan zijn wie je bent.

Individuele therapie geeft je inzicht in je relaties. Relaties in je persoonlijke leven maar bijvoorbeeld ook op je werk. Wat blokkeert je in je relatie tot jezelf en in je relatie met betrekking tot anderen? Wat schuurt hierbij? Tijdens individuele therapie gaan we samen op zoek naar de antwoorden.

Individuele therapie: hoe en wat?

Bij individuele therapie gaat het om jou. Om je relaties, hoe jij je verhoudt tot anderen en wat je daarin belangrijk vindt. Tijdens onze individuele therapie in Praktijk de Liefde kijken we samen naar deze aspecten. We hebben aandacht voor:
 1. je gezin van herkomst;
 2. De patronen tussen de generaties in je familie;
 3. Interacties in je relaties;
  emotionele beleving en bagage;
 4. Communicatie;
 5. Betekenisgeving.

Doel van individuele therapie

Het doel van de therapie is om meer inzicht te krijgen in je relatiepatronen. Met dit inzicht zetten we een veranderingsproces in gang, zodat je kan zijn wie je bent. We gebruiken daarbij een systeemgerichte benadering: de focus op het hele systeem, zoals het gezin of je naaste vrienden. Systeemtherapie is evidence based; onderzoek toont aan dat systeemtherapie effectief is.

Hoe gaan we te werk?

Na een vrijblijvende kennismaking beginnen we de begeleiding met een intakegesprek. Daarbij is het belangrijk dat er een wederzijdse ‘klik’ is, zodat jij je veilig voelt om je verhaal, gedachten en emoties met de therapeut te delen. In de vervolgsessies richten we ons op:

 1. de hulpvraag;
 2. de patronen; generaties in je familie;
 3. de doelen;
 4. de veranderwensen;

Als we deze vragen in kaart hebben gebracht, volgen er vijf tot acht sessies van ieder 75 minuten. Na de intake evalueren we het proces en beslissen we samen of we verder gaan met de therapie.

Contact

Heb je nog vragen of wil je vrijblijvend kennismaken? Laat dan via het contactformulier je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact op om jouw behoeften en wensen af te stemmen.