Inmiddels zijn er in Nederland acht keer meer eenpersoonshuishoudens dan 60 jaar geleden. Ruim drie miljoen mensen wonen alleen en waarschijnlijk bestaat de helft van alle huishoudens in 2050 uit één persoon (bron: NOS).
Daarom hoor je steeds meer geluiden, vooral van jongeren, dat er meer aandacht moet komen voor de situatie van singles. Jongerenafdelingen van politieke partijen vroegen hier de afgelopen weken aandacht voor.
Samen is de norm
Ze vinden bijvoorbeeld dat de maatschappij vooral is ingericht op trouwen en kinderen krijgen. Met andere woorden: samen is de norm. Ook praktisch gezien mist iemand die alleen woont en geen kind(eren) heeft allerlei financiële voordelen. De jongerenafdelingen geven aan dat ze graag zien dat de normen, wetten en regels, breder worden. Een woordvoerder van D66 geeft aan: “Onze samenleving is in grote mate nog afgestemd op het klassieke modelgezin van man, vrouw en twee kinderen. Terwijl dat echt aan het veranderen is”.
Meer singles zoeken hulp
Ook in onze praktijk zien we meer singles. Want ook individueel kunnen we aan de slag met vragen waar je als single mee zit. Hulpvragen die met jou te maken hebben of met je ex-partner. Wat maakt het dat relaties lastig voor je zijn? En wat is daarbij de invloed van je eigen gezin vroeger? Soms zijn er angsten om te binden of te verliezen. Elementen die het lastig maken om wezenlijk contact tot stand te brengen. Of die voor een eenzaam gevoel zorgen.
Single zijn: wat betekenen wij voor je?
Heb jij behoefte aan tips of een luisterend oor in zo’n situatie? Of wil je meer ontdekken over de relatie tot jezelf? Onze therapeuten bekijken samen met jou wat dan helpt. Maak een afspraak om kennis te maken.
[nectar_global_section id=”19262″]