Skip to main content
AfstandCommunicatieCorona

Hoe onze liefde door corona in de knel raakte

By juli 1, 2021juni 29th, 2023No Comments

Wat denk je, hoe zullen we de liefde weer oppakken deze summer of love? Hoe is de liefde er überhaupt aan toe, na het afstand houden en tegelijkertijd boven op elkaar zitten in huizen en huisjes?

En hoe verhoud je je als single tot deze nieuwe situatie, als je nieuwe contacten, potentiële partners wil leren kennen? Hoe gaat het met al die latrelaties, hielden ze stand?

Verlangen en het effect van corona: niet mals

Situaties waar we ons vaak gewoon naar gevoegd hebben zonder echt bij te stil te staan. Maar is het gezond? En wat is het effect ervan, ook op de lange termijn? Corine Koolen gaat in haar nieuwe boek op onderzoek uit. Ze spreekt allerlei betrokkenen en liefdesdeskundigen, zoals.. onze relatietherapeut Joey Steur!

Als met een mokerslag beschrijft zij het effect van corona. Niet mals. Maatregelen hebben relatieproblemen groter gemaakt of juist meer (blijvende) afstand tussen mensen veroorzaakt. Want ineens werden we geconfronteerd met tragiek, waar we misschien niet al te veel ervaring mee hadden. Voor velen een grote opgave die er van het ene op andere moment lag.

Het is de vraag wat die social distancing met mensen doet. Veroorzaakt het een blijvende apathie? Je leest het in het boek van Corine.

Verstoord verlangen ligt sinds dit voorjaar in de winkels, helemaal passend in deze periode van heropening. In Verstoord verlangen beschrijft Corine Koole verschillende invalshoeken met betrekking tot intimiteit, die het afgelopen jaar flink onder druk stond. Social distancing is het nieuwe normaal, of tenminste, voor iedereen die dat belangrijk vindt. Maar wat heeft afstand houden tot gevolg voor onze relaties? Voor de liefde die vaak al zo complex is?

Wat wij voor je kunnen betekenen

Zijn dit soort vraagstukken herkenbaar voor je en heb je vragen over je relatie, toenadering of genegenheid tonen? Maak een afspraak om kennis te maken. Samen zoeken we de ruimte voor een oplossing.

Ontvang inspirerende brieven van Joey, verhelderende artikelen met inzichten over relaties en waardevolle tips & tricks.

Toegang tot tools, kennis & artikelen

Toegang tot tools, trainingen, kennis & artikelen

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze