Onze aanpak

Praktijk de Liefde richt haar pijlen op systeemgerichte relatietherapie. Dit is een visie-gerichte therapie wat ons onderscheid van de methode gerichte therapievormen.
De systeemtherapie is een wetenschappelijk bewezen werkwijze waarbij we inzoomen op  wat er in en tussen elkaar in de relatie gebeurt. We verdiepen in de patronen, interacties en dynamieken die zijn ontstaan. Dit kunnen we niet loskoppelen van de context, historie, life events en omgeving. Deze processen gaan gepaard met krachten en kwetsbaarheden. Beide verdienen een liefdevolle veilige plek in elke relatie. Dit geheel brengen we samen in verbinding met het huidige systeem; de relatie van nu en de gewenste relatie. Het doel? Weloverwogen verder gaan, samen of los van elkaar.

Wat maakt ons anders dan andere praktijken?

Al onze diensten richten zich op het krachtiger maken van relaties. Relaties tussen partners, ex-partners, zakelijke relaties, maar ook de relatie met jezelf. En dat zie je terug in de achtergronden en opleidingen van onze therapeuten. Zij delen dezelfde visie en behandelmethodiek en vormen zo een stevig, competent team.

Onze begeleiding is concreet, maar ook persoonlijk en warm. Daarbij leren we van elkaar en van anderen, zoals therapeut Esther Perel die systeemgerichte relatietherapie een wereldwijd podium geeft.

Kortom, geen vergaarbak van therapieën, maar een sterk gerichte specialisatie in aanpak en behandelgebied. En juist dat maakt ons werk zo helpend en succesvol voor couples, gezinnen en singles.