Onze aanpak

Praktijk de Liefde richt haar pijlen op systeemgerichte relatietherapie. Dit is een visiegerichte therapie, wat ons onderscheidt van de methodegerichte therapievormen. Geen vergaarbak van therapieën, maar een sterk gerichte specialisatie in aanpak en behandelgebied maakt ons werk zo helpend en succesvol voor couples, gezinnen en singles.

Wil je eerst weten of het klikt? Maak gratis kennis

Wij zijn gevestigd op meerdere locaties

Wetenschappelijk onderbouwde aanpak

De systeemtherapie is een wetenschappelijk bewezen werkwijze waarbij we inzoomen op wat er in en tussen elkaar in de relatie gebeurt. We verdiepen ons in de patronen, interacties en dynamieken die zijn ontstaan. Dit kunnen we niet loskoppelen van de context, historie, life events en omgeving. Deze processen gaan gepaard met krachten en kwetsbaarheden. Beide elementen verdienen een liefdevolle, veilige plek in elke relatie. Dit geheel brengen we samen in verbinding met het huidige systeem; de relatie van nu en de gewenste relatie. Het doel? Weloverwogen verder gaan, samen of los van elkaar en vooral liefdevolle duurzame verbindingen doorgeven aan onze kinderen.

Wat maakt ons anders dan andere praktijken?

Al onze diensten richten zich op het krachtiger maken van relaties. Relaties tussen partners, ex-partners, zakelijke relaties, maar ook de relatie met jezelf. En dat zie je terug in de achtergronden en opleidingen van onze therapeuten. Zij delen dezelfde visie en behandelmethodiek en vormen zo een stevig, competent team.

Onze begeleiding is concreet, maar ook persoonlijk en warm. Daarbij leren we van elkaar en van anderen, zoals therapeut Esther Perel die systeemgerichte relatietherapie een wereldwijd podium geeft.

Kortom, geen vergaarbak van therapieën, maar een sterk gerichte specialisatie in aanpak en behandelgebied. En juist dat maakt ons werk zo helpend en succesvol voor couples, gezinnen en singles.

Onze therapeuten