Praktijk de Liefde zit nu ook in Rotterdam

Praktijk de Liefde in Rotterdam, we zijn er gestart met een nieuwe vestiging! Relatie- en gezinstherapeut Wim Pronk vertelt in dit blog over zijn motivaties, de stad en hoe de liefde er stroomt.

“Praktijk de Liefde in Rotterdam! Een levendige stad waar ik de meest uiteenlopende verhalen van vrouwen en mannen hoor. Soms hebben die verhalen de muzikale kleuren van blijheid, soms ook van boosheid, angst en verdriet. Iedereen is wel eens persoonlijk geraakt en van zijn pad afgeduwd. Sterker nog, deze havenstad is in de oorlog zelf hard geraakt in zijn liefdevolle hart.

Voor Praktijk de Liefde ging ik op zoek naar een klassiek gebouw met een stijlvolle entree: Westersingel 44. En dat moest aan een aantal liefdevolle voorwaarden voldoen: in het hart van het centrum en met een levendig, open karakter. Daarnaast vind ik het belangrijk dat mijn cliënten op een prettige plek zijn waar ze zich veilig voelen. Waar ze vrij kunnen denken, zich kwetsbaar mogen voelen en zonder schaamte informatie kunnen delen.

Relatie leren begrijpen

In de therapie mag je de aandacht naar binnen richten om zo conflicten te begrijpen en een plek te leren geven. We kijken daarbij naar de hele context en dynamiek die zich in de relatie of het gezin aandient.

Ook in Rotterdam zijn vroeger de dynamiek en verbinding beschadigd geraakt. Tijdens het bombardement in 1940 is in de liefde een gat geslagen. Dat zie je mooi terug in het beeld van Zadkine op Het Plein 1940.

Uiteindelijk is de stad herrezen en heeft zijn trots weer herpakt. Zo zijn er letterlijk allerlei bruggen gebouwd. De rode slagader van de Willemsbrug richting de Markthal en de Erasmusbrug die ons verbindt met het nieuwe Luxor. Ondertussen stroomt de Maas geduldig langs Hotel New York naar alle delen en culturen van de wereld.

Praktijk de Liefde Rotterdam is doorleeft van de stad en cliënten kunnen zich er welkom voelen. Binnen het tumult van de dag en het stadsleven biedt de praktijk je een rustpunt om samen met je partner of alleen de zaken op een rij te zetten.

Aansluiten bij zowel vrouwen als mannen

In mijn werk sluit ik goed en respectvol aan bij zowel vrouwen als mannen. Vroeger volgde ik het vak ‘Sekse specifieke hulpverlening en psychiatrie’, omdat ik altijd al de behoefte had om de rollen, krachten en lichamelijke kwetsbaarheden van vrouwen en mannen te begrijpen.

Zelf ben ik een echte Rotterdammer, in hart en nieren. Vanuit de vrouwenlijn stond mijn oma vroeger op de Schiekade. Net als in Amsterdam waren er destijds grachten in Rotterdam. Mijn oma keek uit op het water, haar ouders zaten in de scheepvaart. Aan die Schiekade werd in het Sint Franciscus Gasthuis twee jaar na de oorlog mijn moeder geboren. Uiteindelijk stapte ook ik daar 20 jaar later de wereld op. Via mijn oma en moeder heb ik de vaardigheden om verbindend te zijn in de liefde, de eerlijkheid om de vinger op de zere plekken te leggen en het “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”. Daardoor kan ik kwetsbare gevoelens en lichamelijke ongemakken op een luchtige wijze bespreekbaar te maken.

Vanuit de mannenlijn ken ik de verhalen over de oorlog, grootouders die een huwelijk niet konden toestaan, het trauma van het overlijden van een broer, het effect van werkeloosheid en de problemen van drankgebruik. Maar ook onzekerheid die mensen in de klem kan houden en hardnekkige patronen die via de verschillende generaties worden doorgegeven. Mijn vader had veel humor, hield van een feestje en kon lekker koken. Het trotse, de creativiteit, het doorzettingsvermogen, het willen oplossen van problemen en het ondernemerschap zijn vanuit deze lijn aan mij doorgegeven.

Relatietherapeut in Rotterdam: Wim ontmoeten?

Voor nu is alles gezegd, over Rotterdam en de verbinding ermee. Het verdere verhaal gaat niet meer over mij. Want nu is er de volledige ruimte voor jouw persoonlijke verhaal. Met alle gelegenheid voor jouw zorgen en wensen, welke cultuur of achtergrond je ook maar hebt.”

Wil je een afspraak plannen om kennis te maken met onze relatietherapeut in Rotterdam, Wim Pronk? Neem dan hier contact op.

[nectar_global_section id=”19262″]