Ik gebruik creativiteit om in de therapie andere gesprekken te kunnen voeren dan we doorgaans al doen. Ik prikkel je om dichtbij jezelf en je gevoel te blijven, zodat je een traan ook in een lach kan omzetten.

Hilde Jansen, relatietherapeut Almere

Praktijk de Liefde Almere

Hilde Jansen, relatietherapeut Almere

De relatie met onze geliefde heeft vaak een essentiële plek in ons leven. Het is de plek waar we onszelf kunnen zijn, waar we thuiskomen, ontspannen, verrast willen worden en waar we ons gesteund willen voelen om samen alle dagelijkse verantwoordelijkheden aan te kunnen.

We zouden graag willen dat het bovenstaande vanzelf gaat, maar dat vraagt tijd, aandacht en moed. En daar kan je soms wel wat steun bij gebruiken.

In relatietherapie zijn voor mij verschillende waarden essentieel. Veiligheid is belangrijk om helemaal jezelf te kunnen zijn en ruimte is belangrijk om in beweging te komen. Daarnaast gebruik ik creativiteit om in de therapie andere gesprekken te kunnen voeren dan we doorgaans al doen. Ik prikkel je om dichtbij jezelf en je gevoel te blijven, zodat je een traan ook in een lach kan omzetten. En ik werk oplossingsgericht. Dit betekent dat ik ervan uitga dat er heel veel goed gaat, en dat we het beste leren van de momenten dat het ons wel lukt.

Achtergrond

Ik heb een bachelor interdisciplinaire sociale wetenschappen (UvA) en master Pedagogiek (UU) afgerond. Sindsdien heb ik op verschillende wijzen met gezinnen, ouders en professionals gewerkt. Ik ben een aantal jaren beleidsadviseur bij de gemeente Amsterdam geweest en daarna weer met veel plezier naar de begeleiding van mensen teruggekeerd. Tussendoor heb ik een coachingopleiding gevolgd en op dit moment ben ik aan het staartje van mijn opleiding tot systeemtherapeut gekomen. Ik heb daarvoor twee specialisaties gevolgd, namelijk de narratieve systeemtherapie en hechtingsgerichte gezinstherapie.

Voordat jullie een afspraak maken, raden we altijd aan om eerst gratis en vrijblijvend kennis te maken en te kijken of er een klik is.

Kennismaking inplannen met Hilde