De kwaliteit van onze relaties bepaalt de kwaliteit van ons leven.

Lili van Lith, relatietherapeut Amsterdam

Praktijk de Liefde Amsterdam

Lili van Lith, relatietherapeut Amsterdam

De kwaliteit van onze relaties bepaalt de kwaliteit van ons leven. Helaas zie ik dagelijks relaties vol wanhoop, vastgeroeste patronen, eenzaamheid en gebrek aan intimiteit. Dat hoeft echt niet zo te zijn. Ik moedig mensen aan om de confrontatie aan te gaan met obstakels en angsten die ontstaan wanneer de zoektocht naar liefde botst met hun wensen, behoeften en verwachtingen. Zo kan de weg gebaand worden naar een nieuw verhaal.

Ik leg de nadruk op het belang van communicatie, verbinding en erotiek – in de breedste zin van het woord. Ik vind het belangrijk dat jullie oude pijn onder ogen zien, een plekje geven en gemotiveerd worden om te veranderen. Door onder woorden te brengen wat eerder ongezegd bleef help ik jullie om oude patronen binnen de relatie te doorbreken en te vervangen door ondersteunende interacties.  Zo kan de vlam en vreugde binnen de relatie weer aangewakkerd worden.

Achtergrond

Mijn bachelor Psychologie en master Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam komen samen in mijn aanpak. De eigen geschiedenis, de context waar je in leeft, de fase waarin je je bevindt, de kracht en kwetsbaarheden waar je mee te maken hebt en onze diepgewortelde behoefte aan verbinding vormen het fundament van mijn visie. Ik leer elke dag bij over de kunst van de relatietherapie – zo volg ik op het moment de post-master Systeemtherapie, Relatie- en Gezinstherapie aan het Lorentzhuis te Haarlem. Daarnaast verdiep ik me voortdurend in neuro-linguïstisch programmeren, psychodrama en de hechtingstheorie door middel van trainingen, seminars en literatuur.

Kennismaking inplannen met Lili