Het ultieme doel is het samen bereiken van een wederzijds gevoel van je gehoord en gesteund voelen.

Lin de Koning, relatietherapeut Amsterdam

Praktijk de Liefde Amsterdam

Lin de Koning, relatietherapeut Amsterdam

Wanneer de kracht gevonden wordt in het toevoegen van nieuwe verhalen en ervaringen, ontstaat er ruimte om te kunnen nadenken over wat maakt dat een verandering nog niet heeft plaatsgevonden. Er komt ruimte om te luisteren naar wat er niet is gezegd. Waar de aarzeling uit bestaat. Welke kwetsbare gevoelens onverhoopt nog niet zichtbaar zijn. Door het vinden van verdieping in deze laag, geven we elkaar de kans om in verbinding te komen. Het ultieme doel is het samen bereiken van een wederzijds gevoel van je gehoord en gesteund voelen. In het traject wil ik daar aan bijdragen door nieuwe ervaringen mee te geven die anders zijn dan hetgeen er eerder tussen jullie heeft afgespeeld. Samen leer je nieuwe patronen kennen. Jullie gaan oefenen met interactiepatronen waar je je goed bij voelt, die opnieuw bewondering creëert voor wie je bent in relatie tot een ander. Een brede variatie aan technieken vanuit meerdere invalshoeken (o.a. narratieve perspectief, communicatieperspectief, hechtingsgerichte perspectief en ervaringsgerichte perspectief) helpt ons een werkvorm te vinden die bij jullie past.

Elke hulpvraag is anders en elke relatie is uniek. De expertise rondom de (vroege) ontwikkeling van kinderen en de verdere ontwikkeling richting volwassenheid, helpt mij om ook het perspectief van de kinderen in ogenschouw te nemen. Ik help jullie in gesprek te gaan over hoe het ouderschap de partnerrelatie verandert en wanneer jullie merken dat jullie het niet fijn vinden hoe conflicten over hetzelfde (de opvoeding, intimiteit, de toekomst, normen en waarden) zich blijven herhalen.
De ervaring in het werken met adolescenten en jongvolwassenen helpt mij in het werken met hulpvragen die meer gericht zijn op het je kunnen openstellen voor nieuwe betekenisvolle relaties als eerdere pijnlijke ervaringen maken dat dit spannender of lastiger is dan je zou willen.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een onuitputtelijke nieuwsgierigheid, aandacht voor de vertederende intentie achter gedrag, een open en kwetsbare houding en een flinke dosis enthousiasme, flexibiliteit en creativiteit.

Achtergrond:

De start van mijn loopbaan als relatie- en gezinstherapeut begint bij de master Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens de post-master opleiding tot BIG-geregistreerd Orthopedagoog-Generalist is mijn enthousiasme voor het werken op basis van de systeemtheorie enorm aangewakkerd. Villa Verbinding leidde mij vervolgens op tot Systeemtherapeut. De combinatie met werken in de basis- en specialistische GGZ als regiebehandelaar biedt mij al vele jaren de mogelijkheid om te kijken naar hoe ervaringen, kwetsbaarheden, krachten en relaties zich ontwikkelen. Door middel van supervisie, intervisie en bijscholing houd ik mij scherp en werk ik toe naar een NVRG registratie.

Kennismaking inplannen met Lin