We zijn nooit zo kwetsbaar als wanneer we liefhebben.

Ciska den Boer, relatietherapeut Den Haag

Praktijk de Liefde Den Haag

Ciska den Boer, relatietherapeut Den Haag

We zijn nooit zo kwetsbaar als wanneer we liefhebben. Je hebt vast wel eens ervaren dat als de liefde stroomt, we ons sterker voelen. Alsof de wereld aan je voeten ligt. Maar als het minder soepel gaat in je relatie, kan dat je klein en kwetsbaar laten voelen.

In elke relatie gaat het tijdelijk wel eens wat minder maar als jullie steeds in hetzelfde kringetje terecht komen, kan dat jullie in de weg gaan zitten. Je kunt minder voor je partner gaan voelen of minder contact ervaren. Emoties kunnen het contact teveel gaan kleuren, botsingen nemen toe of je gaat de ander juist uit de weg. Intimiteit en seksualiteit kunnen onder druk komen te staan. Als je er samen niet meer uitkomt, kan het een waardevolle stap zijn om in relatietherapie te gaan.

Ik help jullie graag om zelf weer grip te krijgen op de relatie. Ik doe dat door te luisteren zonder oordeel, met oneindige nieuwsgierigheid, compassie en humor. We onderzoeken samen hoe patronen voortkomen uit ervaringen in de huidige relatie of al eerder in je leven zijn ontstaan om ze vervolgens duurzaam te doorbreken. Zo kan er weer ruimte komen voor wederzijdse openheid, toenadering en vertrouwen in een veilige band waarin je je beiden gezien, gesteund en gewaardeerd weet.

Mijn grootste passie is werken met stellen omdat ik geloof dat een veilige verbinding in een partnerrelatie zich gedraagt als een olievlek; het verspreid zich. Op deze manier geven we de liefde door aan de volgende generatie van onze kinderen en diens kinderen, maar ook aan vrienden en collega’s op het werk.

Achtergrond

Al zolang ik me kan herinneren ben ik geïntrigeerd door gedrag van mensen in hechte relaties. In het begin van mijn carrière zag ik als huisarts hoe de kwaliteit van relaties van invloed konden zijn op psychische of lichamelijke klachten. Vanaf 2009 ben ik in de specialistische GGZ als arts en gezinstherapeut gaan werken en opgeleid tot systeemtherapeut. Ik heb de afgelopen jaren bij verschillende grote GGZ instellingen gewerkt met stellen en gezinnen vanuit specifieke expertise met hechting en (complex) trauma. Als NVRG Systeemtherapeut ben ik verder gespecialiseerd in Emotionally Focussed Therapy (EFT) en mentaliseren bevorderende therapie (MBT).

Kennismaking inplannen met Ciska