Verbinding vraagt kwetsbaarheid, moed, energie, lef en het overwinnen van angsten.

Faike van Brakel, relatietherapeut Eindhoven

Praktijk de Liefde Eindhoven

Faike van Brakel, relatietherapeut Eindhoven

Verbinden is voor mij het sleutelwoord in mijn werk als systeemtherapeut maar ook als moeder, partner, vriendin en collega. Verbinding vraagt kwetsbaarheid, moed, energie, lef en het overwinnen van angsten. Om kwetsbaar te durven zijn, moet je je veilig kunnen voelen; zowel binnen een liefdesrelatie als binnen een werkrelatie tot de therapeut.
Ik wil dan ook als therapeut een tijdelijke, veilige hechtingsfiguur zijn voor de cliënt en er naar streven om vanuit deze basis samen te zoeken naar onderliggende verlangens en ( hechtings ) behoeften. De verlangens en behoeften die onder jullie verhaal en gedrag zitten. Wanneer we hier in gezamenlijkheid kunnen komen, zorgt dit voor meer begrip, acceptatie en erkenning naar elkaar en voor jezelf met als gevolg een transformatie van verwijdering naar  verbinding!

Achtergrond

Met mijn pedagogische achtergrond heb ik ruim 20 jaar werkervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Ik werkte daar voornamelijk met kinderen en jeugdigen maar kwam er al snel achter dat zij onderdeel zijn van een systeem en je geen kinderen/jeugdigen kunt behandelen zonder ouders en/of opvoeders erbij te betrekken. Ik ben me daarom in de laatste jaren gaan specialiseren
in “het systeem” of wel de context waar binnen zich problemen manifesteren zowel bij kinderen/jeugdigen als bij volwassenen. Binnen de post-master opleiding tot systeemtherapeut heb ik me toegespitst op partner-
relatietherapie en hechtingsgerichte gezinstherapie. Met deze expertise werk ik de laatste jaren voornamelijk met echtparen, echtscheidingsproblematiek en complexe gezinnen binnen de jeugdzorg.

Kennismaking inplannen met Faike