Het leren begrijpen hoe jouw gedrag en dat van anderen te verklaren is, is één van de elementen die ik in de therapie gebruik.

Martrees Groffen, relatietherapeut Groningen

Praktijk de Liefde Groningen

Martrees Groffen, relatietherapeut Groningen

De stellen die ik spreek komen omdat ze vastlopen in hun relatie. Steeds vaker ervaren ze gevoelens van irritatie naar de ander, of het gevoel op een eilandje te leven. Of het gevoel niet meer in staat te zijn de ander te bereiken. Het kost dan moeite om de liefde en verbondenheid van het begin van de relatie nog te ervaren, met verbale en soms fysieke ruzies tot gevolg.

In een (langer durende) relatie bestaan altijd ontwikkelingen en fasen, die soms gepaard gaan met een crisis. Je doet bijvoorbeeld enorm je best om je partner te bereiken of om jezelf te verduidelijken. Je hebt de ander nodig maar jullie verstaan elkaar niet meer. Het lijkt wel alsof jullie steeds in hetzelfde kringetje terechtkomen.

Als relatietherapeut kijk ik met jullie naar deze patronen en hoe je ze eerder kunt leren herkennen. We onderzoeken welke onderliggende emoties hierbij spelen en hoe je deze kunt uitspreken. Je leert het moment te herkennen waarop je je bedreigd gaat voelen en je een overlevingspositie van aanvallen en/of verdedigen inneemt. We kijken hoe je weer kwetsbaar kunt zijn in de relatie door te vertellen dat je de ander nodig hebt en dat je er voor de ander wilt zijn. Het leren begrijpen hoe jouw gedrag en dat van anderen te verklaren is, is één van de elementen die ik in de relatietherapie gebruik.

Achtergrond

Ik ben begonnen met de opleiding voor psychiatrisch verpleegkundige. Vanuit die discipline werd ik steeds nieuwsgieriger naar de context van de cliënten. Bij DenHertog Systemic in Leeuwarden heb ik de systeemopleiding gevolgd. Dit heb ik uitgebreid met de opleidingen Emotionally Focus Therapy (EFT) en Mentaliserende Bevorderende Therapie (MBT).

Voordat jullie een afspraak maken, raden we altijd aan om eerst gratis en vrijblijvend kennis te maken en te kijken of er een klik is.

Kennismaking inplannen met Matrees