Katja, relatietherapeut

Relaties zijn waardevolle omgevingen waarin zowel gezinnen als partners de ruimte krijgen om te verbinden. Tijdens de gesprekken wil ik luisterend en zonder oordeel de dialoog aangaan om te onderzoeken waar herstel mogelijk is en opnieuw verbinding te krijgen vanuit je hart en emoties.

In mijn behandeling staat het zelf ervaren steeds centraal, waarbij je als individu of stel het tempo aangeeft. Jullie hebben elkaar gevonden en zijn samen een relatie aangegaan. Welke patronen, communicatiestijlen en interacties kunnen worden verkend en gezien zodat je samen kan herstellen, ook met jullie kinderen. Welke invloeden kan je ondervinden van de aangrenzende generaties en die gaan begrijpen. Het is een mooi proces met verschillende uitdagingen, waarin ik naast jullie sta om dat te verhelderen. Op een warme en vertrouwde manier probeer ik ruimte te creëren zodat je naar jezelf, je relatie en je gezin kan reflecteren door de emoties aan te raken waar het moeizaam stroomt.

Mijn stijl is eerlijk, empathisch en authentiek, met een vleugje luchtigheid, diepgang en humor. Voorop staat wie jullie zijn, en de emotionele beleving is essentieel. Samen kijken we naar de context zodat we inzicht krijgen in de wederzijdse beïnvloedingen en waarom het gaat zoals het gaat.

Achtergrond

Al ruim 21 jaar begeleid ik gezinnen en kinderen binnen de GGZ en Kind & Jeugd. Ik heb een breed palet aan ervaringen, waardoor ik meerdere vormen kan inzetten tijdens onze gesprekken. Ik geloof dat de problemen waar je tegenaan loopt niet op zichzelf staan, maar in verbinding staan met de context waarin jij je bevindt en hoe je daar samen mee omgaat.

"Afslagen zijn gemaakt om opnieuw te kijken naar waar jullie elkaar toen hadden gevonden."