Je wordt verliefd in de zon en leert over de liefde in de regen

Ela van Hoogstraten, relatietherapeut Utrecht

Praktijk de Liefde Utrecht

Ela van Hoogstraten, relatietherapeut Utrecht

Relaties zie ik als een waardevolle plek om samen en als individu te groeien. Juist in relatie met de ander ligt de kans om niet alleen de ander maar ook jezelf te leren kennen. Dat maakt het werken aan relaties zo super interessant en waardevol.
Je wordt verliefd in de zon en leert over liefde in de regen.

Ik ben een gedreven therapeut, met een luisterend oor en een analytische blik. Ik geef ruimte aan dat wat er is. Perspectief en betekenis geven zijn daarbij belangrijke ingrediënten.

Ik zoek graag mee naar de patronen en perspectieven in jullie verhaal. Het helpt om deze samen te benoemen, te verkennen en erkennen. Daarbij gaat het om patronen die storend werken en evengoed om patronen die positief werkend zijn. Door het inzicht in jullie relatie te verbeteren, ontstaat de mogelijkheid tot verandering.

In het contact gaan we op zoek naar verbinding en veerkracht, zodat mensen vanuit hun eigen regie de gewenste stappen kunnen zetten.

Mijn inspiratiebron zijn de woorden van Franciscus van Assisi:

“Geef mij de moed om te veranderen wat ik kan veranderen, geef mij de kracht om te accepteren wat ik niet kan veranderen en geef mij de wijsheid om het verschil tussen beide te zien.”

Achtergrond

Ik werk vanuit de Systeemtherapie en pas elementen toe uit diverse stromingen, zoals Cognitieve gedragstherapie, Acceptance Commitment Therapy, de ZelfKennis-Methode, Neuro linguïstisch programmeren en Biofeedback. Daarnaast heb ik me intensief verdiept in rouw- en verliesverwerking. Naast mijn werk als relatie- en systeemtherapeut, werk ik met mensen met letselschade en geef ik coaching en studiekeuzeadvies aan jongeren.

Kennismaking inplannen met Ela