Zonder oordeel sta ik open voor de worsteling die verhelderd wil worden.

Ilse Sleutel, relatietherapeut Utrecht

Praktijk de Liefde Utrecht

Ilse Sleutel, relatietherapeut Utrecht

Relatietherapie is een weg om een hernieuwde verbinding met elkaar aan te gaan. Het kan een terugkerende investering zijn om jullie relatie te verdiepen, maar kan ook gewoon broodnodig zijn. Bijvoorbeeld omdat jullie verstrikt zijn geraakt in patronen, waardoor jullie de liefde minder of niet meer ervaren.

Alle relaties zijn opgebouwd uit patronen van toenadering en weer afstand nemen. Als je elkaar niet meer vindt in het contact, roept dat allerlei gevoelens op. Omdat je als liefdespartners een intiemere verbinding hebt, zijn wederzijdse reacties vaak sterker. En eenmaal vastgelopen is het moeilijker om hiervan op adem te komen en elkaar weer met open vizier tegemoet te treden.

Als we de patronen kunnen herkennen, komt er ruimte voor onderliggende gevoelens. In plaats van de woorden die voor verwijdering zorgen. Samen kijken we naar de andere kanten van jullie verhalen, over jezelf en over elkaar. Wanneer je ervaart dat je gezien wordt in je intenties of kwetsbaarheid, is er vaak weer ruimte voor ontspanning, humor en creativiteit.

Als therapeut ben ik voelend, luisterend en onderzoekend. Zonder oordeel sta ik open voor de worsteling die verhelderd wil worden

Achtergrond

Naast Praktijk de Liefde werk ik als systeemtherapeut in de specialistische ggz met jongeren en hun gezinnen, en als psychodramatherapeut met jongeren.

Ik heb destijds de intensieve opleiding Systeemtherapie aan het Lorentzhuis te Haarlem afgerond met de specialisatie Relaties en paren. Ik ben geregistreerd bij de NVRG.

Voordat jullie een afspraak maken, raden we altijd aan om eerst gratis en vrijblijvend kennis te maken en te kijken of er een klik is.

Kennismaking inplannen met Ilse