Wendy Wijnstra, relatietherapeut Rotterdam

Dat relaties soms niet lekker lopen, met zowel pieken als diepe dalen, is iedereen bekend. Erkennen dat hulp nodig is, vereist moed. Het besef dat de situatie jullie boven het hoofd groeit, kan emotioneel zwaar zijn. Daarom bied ik een warme, veilige plek, waar tijd en ruimte is voor jezelf en elkaar. De eerste stap naar verandering hebben jullie al gezet.

We beginnen met elkaar leren kennen. Ik luister en sluit aan bij jullie wensen en behoeften. Samen verkennen we de onderlinge relatie en jullie gezinnen van herkomst om de diepere wensen, emoties en patronen te begrijpen, en de krachten te vinden. Mijn benadering is professioneel en hartelijk, met een liefdevolle, warme, veilige en respectvolle sfeer. Vanuit deze veiligheid durf ik ook de pijnpunten aan te pakken, in een passend tempo. Zo kan wederzijds begrip, groei, verbinding en herstel tussen jullie ontstaan.

Achtergrond

Het belang van relaties ontstond bij mij tijdens mijn studie Orthopedagogiek, waar ik leerde kijken naar een individu in zijn omgeving. Tijdens en na mijn studie werkte ik in de geestelijke gezondheidszorg en de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, met zowel kinderen, jongeren, jongvolwassenen als volwassenen. Dit leverde mij naast kennis veel ervaring op, van crisissituaties tot intens geluk. Ik leerde zonder oordeel nieuwsgierig te zijn naar waarom we doen wat we doen en hoe we weer kunnen verbinden met elkaar, ons hoofd, ons lijf en ons hart.

"Ik bied een warme, veilige plek, waar tijd en ruimte is voor jezelf en elkaar."