Relatietherapie Amsterdam

Hebben jullie steeds vaker ruzie? Lopen de gesprekken vast en escaleert het steeds meer? Missen jullie de intimiteit van vroeger? Zijn er twijfels om samen door te gaan of willen jullie juist bij elkaar zijn, maar weet je niet hoe? Welkom bij Praktijk de Liefde, jullie zijn op de juiste plek.

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie. Wij bieden relatie-, individuele– en gezinstherapie gekoppeld aan een grote mate van persoonlijke betrokkenheid en gastvrijheid. Sessies zijn mogelijk overdag en ’s avonds. 

Tijdens de therapie wordt er goed geluisterd en gekeken naar wie jullie zijn en wat jullie nodig hebben. Een passende behandeling volgt, aangesloten op jullie “persoonlijke” situatie.  Alles is erop gericht om relaties weer in hun kracht te zetten, samen of los van elkaar.


Weer dichter bij elkaar 

Een relatie die liefdevol begint kan na verloop van tijd steeds moeilijker worden. Relatietherapie brengt jullie weer dichter bij elkaar door te onderzoeken waar misverstanden ontstaan en waar jullie behoefte aan hebben. Tijdens de therapie is er onder andere aandacht voor de verbetering van de communicatie, de emotionele verbinding, meer openheid, interne dialogen en je eigen aandeel in het proces. Relatietherapie helpt om vastgeroeste patronen te doorbreken, meer begrip voor elkaar te ontwikkelen en jullie intimiteit en seksualiteit te verbeteren

Doel van relatietherapie

De relatie koste wat het kost in stand houden is niet het doel; het gaat erom dat jullie weer met elkaar in gesprek gaan en onderzoeken wat voor jullie belangrijk is. Op basis daarvan kunnen jullie een weloverwogen besluit nemen om jullie relatie te verbeteren of te beëindigen. Zeker als er kinderen zijn, is een zorgvuldige afronding van belang. 

Relatietherapie met een Kindertherapeut

Wij bieden de mogelijkheid om in het proces van het ouderschap en/of (vecht)scheiding, een co-therapie te doen met een kindertherapeut zodat de ouders meer inzicht en duidelijkheid krijgen in ‘de stem’ van het kind. Er worden handvaten meegegeven in wat het kind nodig heeft, hoe je als ouder jouw kind kan ondersteunen en hoe je met je kind in gesprek kan gaan.

Hoe werkt het?

We beginnen met een intake waarbij het belangrijk is dat er een wederzijdse ‘klik’ is. Het is belangrijk dat jullie je allebei voldoende op je gemak voelen om vrijuit je wensen en je twijfels te bespreken. Niets is gek; iedereen is anders en er zijn heel veel manieren waarop relaties (weer) goed kunnen werken.

In de volgende sessies richten we ons op de hulpvraag, de patronen, de doelen en de verander wensen. Na de intake zijn 4 tot 6 sessies al voldoende voor een blijvende verbetering van de relatie (een sessie duurt 90 minuten). Daarna evalueren we het proces en beslissen we samen of we verder gaan.

Contact

Heb je nog vragen of wil je een een afspraak maken voor een intake? Bel 020-2101407 of vul het contact/bel me terug formulier in. Heb je behoefte om voor de intake de ‘klik’ te ervaren, bel of mail voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit kan ook telefonisch!

Gratis kennismaking

Joey SteurCaroline JagerJoanna LabadieAylinn HolthuisGaby ReuhlNashwa GawadHilda Donkerslootgeen voorkeur