Sekstherapie bij Praktijk de Liefde: Intiem kunnen zijn zonder blokkade

 
Samen pakken we de blokkades aan die de intimiteit in de weg kunnen liggen. We onderzoeken de oorzaken van deze obstakels en werken actief aan het doorbreken ervan. Door deze barrières te identificeren en te overwinnen, creëren we ruimte voor diepere verbinding en nabijheid in je relaties. 

 

Binnen een relatie kan het voorkomen dat er op seksueel vlak blokkades ontstaan. Misschien merk je dat je niet meer kan genieten van de aanrakingen van je partner of dat het vrijen niet meer is zoals het was. Dat er iets is dat je tegenhoudt om je volledig aan je partner over te geven, terwijl je tegelijkertijd probeert rekening te houden met zowel je eigen behoeften als die van je partner.

Seksuologie helpt om uit te zoeken waar de blokkades liggen en belangrijker nog, hoe je deze kan overwinnen. Soms speelt onzekerheid een rol of het niet weten wat je fijn vindt. Seks is een onderwerp dat schaamte met zich mee kan brengen. Wij helpen je dit taboe te doorbreken.

Waarom seksuologie?

Vaak is dit onderwerp lastig om bespreekbaar te maken. Om dit te vergemakkelijken, kan het helpen om met een seksuoloog in gesprek te gaan. Tijdens de gesprekken wordt duidelijk waarom een bepaalde blokkade er is en hoe deze kan worden weggenomen. Hoe beide partners weer met zelfvertrouwen dichterbij elkaar kunnen komen, en hoe je je weer bloot kan geven aan elkaar. Letterlijk en figuurlijk.Bovendien helpt seksuologie bij het identificeren en aanpakken van seksuele disfuncties die spanningen in een relatie kunnen veroorzaken. Het bevordert een open communicatie tussen partners, wat kan bijdragen aan meer begrip en intimiteit. 

Dit kan een basis leggen voor een sterkere en gezondere relatie, waarin beide partners zich begrepen, gerespecteerd en geliefd voelen. 

Seksuologie is daarom niet alleen belangrijk voor het creëren en behouden van een gezonde relatie, maar het bevordert ook het welzijn van het individu. Het biedt mensen de hulpmiddelen om hun seksualiteit te begrijpen en te omarmen, wat kan bijdragen aan een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Dus, hoewel het misschien ongemakkelijk kan zijn om over deze zaken te spreken, kan het zoeken van hulp bij een seksuoloog uiteindelijk leiden tot een gezondere en meer bevredigende relatie, en een gelukkiger individu.

Waar kan seksuologie bij helpen?

 1. Seksuele disfuncties:
  Dit kan variëren van erectiestoornissen en voortijdige ejaculatie bij mannen tot vaginisme (pijn bij penetratie) en problemen met seksueel verlangen bij vrouwen.
 2. Problemen met seksueel verlangen:
  Dit kan te maken hebben met een laag libido, verschillen in seksueel verlangen tussen partners, of veranderingen in seksueel verlangen door levensveranderingen zoals zwangerschap, menopauze of ziekte.
 3. Seksueel misbruik of trauma:
  Seksuologen kunnen ondersteuning bieden aan mensen die seksueel misbruik of trauma hebben meegemaakt en helpen bij het verwerken van deze ervaringen.
 4. Seksuele oriëntatie en genderidentiteit (LGBTQIA+):
  Seksuologen kunnen steun en begeleiding bieden aan mensen die vragen hebben over hun seksuele oriëntatie of worstelen met hun genderidentiteit.
 5. Seksuele communicatie:
  Seksuologen kunnen stellen helpen om effectiever te communiceren over hun seksuele wensen en grenzen, wat kan leiden tot meer wederzijds begrip en tevredenheid.
 6. Seksuele opvoeding:
  Seksuologen kunnen ouders en verzorgers begeleiden in hoe ze met hun kinderen kunnen praten over seksualiteit en seksuele gezondheid.

7. Seks en chronische ziekte of handicap:
Seksuologen kunnen mensen met een chronische ziekte of handicap en hun partners helpen om hun seksleven aan te passen en te verbeteren.

8.  Seksverslaving:
Voor mensen die worstelen met seksverslaving, kunnen seksuologen hulpmiddelen en strategieën aanbieden om de controle over hun gedrag te herwinnen.

9. Polyamorie en niet-monogame relaties:
Seksuologen kunnen individuen of stellen die polyamoreuze of niet-monogame relaties verkennen begeleiden. Ze bieden hulp bij het managen van complexe dynamieken, zoals jaloezie, grenzen stellen, en het onderhouden van effectieve communicatie. 

Werkwijze seksuologie

Om te beginnen plannen we een kennismaking in met een van onze seksuologen. Dit gesprek is puur om aan te voelen of er een klik is. Vervolgens plannen we een aantal sessies van 75 minuten in. Tijdens deze sessies krijgen jullie de kans alles waar je mee zit neer te leggen bij de seksuoloog. Zij zal de gesprekken sturen en samen met jullie tot de kern komen van de hulpvraag. Wat gaat goed en wat gaat minder? Waarin hebben jullie iets te winnen en wat past het beste bij jullie? De seksuoloog binnen ons team kijkt samen met jullie naar de wensen die er zijn.

Hoe werkt het praktisch?

Vaak zijn 5 tot 6 sessies voldoende om de dingen op een rij te zetten en resultaten te behalen. We zien elkaar dan eens in de 2 weken. Wil je direct een afspraak inplannen? Voor onze vestiging in Amsterdam en Haarlem kan dat direct via ons boekingssysteem. Neem voor een afspraak in één van de overige vestigingen telefonisch contact op.

Contact

Heb je nog vragen of wil je vrijblijvend kennismaken? Laat dan via het contactformulier je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact op om jouw behoeften en wensen af te stemmen.