Het begrijpen van jezelf, jouw eigen lichaam, je verlangens en wensen vormt een startpunt om seksuele zorgen aan te pakken.

Julia Kockelkorn, Seksuoloog Amsterdam

Praktijk de Liefde Amsterdam

Julia Kockelkorn, seksuoloog Amsterdam

Seksualiteit is een van de vele facetten van een romantische relatie. Maar het kan ook alles overnemen als partners problemen rondom seksualiteit ervaren. Seksualiteit, intimiteit en relaties zijn onderwerpen die veel levensgebieden raken en het kan soms lastig zijn om hierover te praten.

Als seksuoloog help ik graag om seksuele taboes de wereld uit te helpen. Ik nodig je met of zonder partner uit om samen op zoek te gaan naar je individuele en gemeenschappelijke betekenis van seksualiteit. En naar de gewenste positie hiervan binnen jouw of jullie relatie. Het begrijpen van jezelf, jouw eigen lichaam, je verlangens en wensen vormt een startpunt om seksuele zorgen aan te pakken. Samen werken we toe naar wederzijds begrip van elkaars verlangens en wensen om hierop in te kunnen spelen, ruimte te creëren voor positieve ervaringen en seksueel genot voor alle partners.

Seksualiteit, relatie en intimiteit zijn brede onderwerpen. Naast onderstaande vragen, kun je ook met andere vragen bij me terecht. Voorbeeldonderwerpen zijn:

  • Verschil of verandering in seksueel verlangen, interesse en opwinding
  • Erectieproblematiek
  • Pijn bij het vrijen
  • Specifieke seksuele voorkeuren
  • Vaginisme
  • Seksuele aversie
  • Orgasmeproblemen
  • Seksuele onzekerheid of perfectionisme

Ik maak graag gebruik van oefeningen tijdens de sessies en thuisopdrachten. Dit om jullie genoeg ruimte te bieden voor het ontwikkelen van nieuwe, positieve, vaardigheden. Zo creëren we een meer gewenste balans tussen jullie seksuele wensen.

Achtergrond

Ik ben geboren in Brabant en in 2021 afgestudeerd als master seksuoloog aan de KU Leuven in België. Voor die tijd heb ik de studie tot toegepast psycholoog aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven gedaan. Hier heb ik voornamelijk mijn coachende vaardigheden opgedaan, die ik verder heb uitgebreid met kennis over seksualiteit. Ook nu blijf ik me ontwikkelen. Binnenkort start ik met de opleiding tot systeemtherapeut, om ook vanuit een systemische en cultureel sensitieve benadering naar seksualiteit te kijken.

Voordat jullie een afspraak maken, raden we altijd aan om eerst gratis en vrijblijvend kennis te maken en te kijken of er een klik is.

Kennismaking inplannen met Julia