Ik probeer een veilige ruimte te creëren waar jouw/jullie verhaal centraal staat. Echtheid, empathie en openheid zijn voor mij kernbegrippen bij de sessies.

Hanne van Ermengem, seksuoloog Rotterdam

Praktijk de Liefde Rotterdam

Hanne van Ermengem, seksuoloog Rotterdam

Voor veel mensen zijn seksualiteit en intimiteit belangrijke thema’s in hun leven. Vragen en zorgen hierover zijn dan ook volkomen normaal. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om over seksualiteit te praten. Dit maakt de stap naar de hulpverlening niet altijd even makkelijk. Samen werken we rond jouw vragen, angsten en zorgen. Ik probeer dan ook een veilige ruimte te creëren waar jouw/jullie verhaal centraal staat. Echtheid, empathie en openheid zijn voor mij kernbegrippen bij de sessies.
In een kennismakingsgesprek proberen we samen een duidelijk beeld te krijgen van je hulpvraag. Hierna zoeken we uit hoe met deze zorgen, angsten en/of onzekerheden om te gaan en in beweging te komen. Met gesprekken en thuisopdrachten proberen we inzicht te krijgen in bepaalde gedachten, gevoelens en patronen waarop jij of jouw partner(s) botsen.

Achtergrond

Na mijn opleiding leerkracht secundair onderwijs, wilde ik me verder verdiepen in seksualiteit en relaties. Coaching en begeleiding werden al snel mijn passie. Na het afstuderen als master seksuoloog aan de KU Leuven in België ben ik aan de slag gegaan als seksuoloog en psychotherapeut in Antwerpen.

Momenteel ontwikkel ik me verder tot IV-psychotherapeut. Interactionele Vormgeving is een therapievorm met een systemische basis, waarin ook creatieve en lichaamsgerichte elementen aan bod kunnen komen. Zo kan ik met jou een op maat gemaakt traject uitwerken, waarin we vanuit verschillende perspectieven je hulpvraag benaderen.

Kennismaking inplannen met Hanne