Skip to main content
CoronaLiefdeSingle

Hoe single zijn jou nieuwe inzichten geeft

By november 12, 2020februari 22nd, 2022No Comments

Hoe single zijn jou nieuwe inzichten geeft

De een voelt zich goed als single, leeft bewust zonder partner. Een ander heeft geen relatie, maar zou zich wel weer willen binden. Hoe dan ook, door de coronabeperkingen voel je je misschien eenzamer en het is alles behalve eenvoudig om nieuwe mensen te ontmoeten. Ook het samenzijn met vrienden is ingewikkeld, waardoor je wellicht minder verbinding en warmte ervaart.

Het kan het singleleven lastiger maken. Bovendien is daten via een dating-app niet voor iedereen een prettige manier om mensen te leren kennen. En een perspectief ontbreekt: wanneer kunnen we wél weer dicht bij mensen zijn? NPO3 deed in het voorjaar onderzoek naar wat singles missen in deze periode.

Nou kunnen we de bestaande drempels bij het daten helaas niet voor je oplossen. We kunnen je wel adviseren om deze tijd te gebruiken om stil te staan bij wat jij nodig hebt als partner. Als straks het moment komt – en dat gaat gebeuren – dat jij je weer aan iemand gaat hechten.

Wat kan een relatie toevoegen?

Denk maar eens na over de volgende vragen. Wie ben ik nu? Wie ben ik geworden? Na een eventuele vorige relatie. Herken je patronen, ontstaan uit ervaringen in eerdere relaties? Wat doet het met je om single te zijn?

Waardevolle vragen, juist voordat je gaat daten en aan een nieuwe relatie begint. Waarom heb ik een partner nodig? Wat moet een relatie voor me gaan toevoegen? En wat mis ik nu?

Bij het zoeken naar een nieuwe partner zien we soms het streven naar perfectie, terwijl het ook oké is om zo nu en dan te twijfelen en het even niet zeker te weten. Bevraag en onderzoek, zoals de verwachtingen naar je ‘future lover’ en de verwachtingen naar jezelf. Kan je hierbij wel een klankbord gebruiken? Neem dan zeker even contact op.

Ontvang inspirerende brieven van Joey, verhelderende artikelen met inzichten over relaties en waardevolle tips & tricks.

Toegang tot tools, kennis & artikelen

Toegang tot tools, trainingen, kennis & artikelen

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze