Single zijn en vastlopen

Het fijn vinden om een partner te hebben of juist een periode even niet; iedereen heeft hierin een eigen behoefte. Een tijdje alleen door het leven gaan is voor veel mensen prettig en belangrijk. Toch zien we in Praktijk de Liefde ook vaak mensen met specifieke vragen m.b.t. het single zijn. Vragen over het vastlopen en weer verder komen. Onze therapeuten helpen je graag met de vragen of zorgen waar je als single mee loopt.

Individuele therapie kan je helpen als je het moeilijk hebt en het single zijn niet meer zo ‘happy’ voelt. Wanneer het je in de weg zit of somber maakt. Of als je naar persoonlijk inzicht zoekt en meer over jezelf te weten wilt komen.

Plan een gratis kennismaking

Begeleiding singles: hoe en wat?

In de begeleiding van singles gaan we concreet aan de slag met vragen en zorgen. Vragen die gaan over de relatie tot jezelf en tot je ex-partner. Wat maakt het dat relaties zo lastig voor je zijn, dat ze steeds stranden? Wat is de invloed van je gezin van herkomst?

Met een therapeut onderzoek je wat het single-leven met je doet. Hoe voelt het om geen relatie te hebben? Past dit bij je behoeftes en verlangens? In de single-begeleiding kijken we ook naar wat maakt dat je maar niet tot een relatie komt. Ook bekijken we wat nodig is om nieuwe verbinding te ervaren. Verbinding met jezelf en met anderen.

Doel van de begeleiding

Het doel van de begeleiding is dat je inzicht in je relatiepatronen krijgt. Zo beginnen we een veranderproces, zodat je kan zijn wie je bent. We gebruiken daarbij een systeemgerichte benadering. Dit betekent dat we naar de invloed van het systeem kijken, zoals je gezin en naaste vrienden. Systeemtherapie is evidence based; onderzoek toont aan dat systeemtherapie effectief is.

Hoe gaan we te werk?

We beginnen de begeleiding met een intakegesprek. Daarbij is het belangrijk dat er een wederzijdse ‘klik’ is, zodat jij je veilig voelt om je verhaal, gedachten en emoties met de therapeut te delen. In de vervolgsessies richten we ons op:

  • de hulpvraag;
  • patronen;
  • doelen;
  • veranderwensen.

Als we deze vragen helder hebben, volgen er vijf tot acht sessies van ieder 75 minuten. Na de intake evalueren we het proces en beslissen we samen of we verder gaan met de begeleiding.

Contact

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken voor een intake? Bel dan 020-2101407 of vul het bel-me-terug-formulier in. Heb je voor een intake behoefte om de ‘klik’ te ervaren? Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Gratis kennismaking