Vriendschapstherapie bij Praktijk de Liefde:
warm, liefdevol en effectief

Onze wetenschappelijk onderbouwde aanpak is zeer succesvol bij het herstellen van de verbinding en/of het maken van een weloverwogen besluit. 4 tot 8 sessies zijn vaak al voldoende voor een blijvende verbetering van de vriendschappelijke relatie.

Wil je eerst weten of het klikt? Maak gratis kennis

Wij zijn gevestigd op meerdere locaties

Vriendschap is één van onze kostbaarste relaties die we mogen ervaren. Botsen jullie vaak? Willen jullie de vriendschap een extra boost geven voor het leven? Willen jullie zorgen dat jullie er weer onvoorwaardelijk voor elkaar kunnen zijn? Bij ons zijn jullie aan het juiste adres!

Er kunnen zo veel redenen zijn waardoor de vriendschap even niet meer loopt zoals jullie dat willen. Wij zoeken met liefde uit, waar de verbinding tussen jullie hersteld kan worden. Op die manier kunnen jullie elkaar weer onvoorwaardelijk steunen en samen plezier maken.

Tijdens de therapie is er aandacht voor:

1

Verbetering van jullie communicatie;

2

emotionele verbinding;

3

Wederzijds begrip;

4

Conflict en Herstel;

5

Behoeftes en Verwachtingen.

Wil je eerst weten of het klikt? Maak gratis kennis

Effectieve vriendschapstherapie: systeemgerichte benadering

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete en effectieve therapie vanuit de systeemtherapie. Met systeemtherapie kijken we naar het hele systeem. Dat wil zeggen, alle personen die in jullie leven een belangrijke rol spelen zoals je partner, kinderen, familie, vrienden of collega’s. Deze kunnen we bij de therapie betrekken om te bekijken wat de invloed van anderen is. Systeemtherapie is evidence based; onderzoek toont aan dat systeemtherapie effectief is.

Tijdens de vriendschapstherapie luisteren we goed naar wie jullie zijn en wat jullie nodig hebben. Daarna volgt een passende begeleiding, helemaal afgestemd op jullie persoonlijke situatie.

Doel van relatietherapie

Vriendschap is één van onze belangrijkste relaties die we ons maar kunnen wensen. Een vriend voor het leven is wat we iedereen gunnen. Dit lukt niet altijd zonder slag of stoot. In elke relatie is het normaal dat er wel eens een botsing plaatsvind tussen twee mensen, ook in vriendschap. Ons doel is om jullie vriendschap te verstevigen en jullie weer dichter naar elkaar toe te brengen. Vriendschapstherapie is de uitgewezen manier om te zorgen dat jullie weer begrip hebben voor elkaar en onvoorwaardelijke steun ervaren en geven.

Hoe werkt het?

Een veilige setting is belangrijk. Daarom hebben we eerst een kennismaking waarbij we kijken of er een wederzijdse ‘klik’ is. Het is fijn als jullie je allebei op je gemak voelen om vrijuit je wensen en twijfels te kunnen bespreken. Niets is gek, iedereen is anders en er zijn veel manieren waarop relaties weer goed kunnen werken. Na de vrijblijvende kennismaking beginnen we de begeleiding met een intakegesprek.

In de volgende sessies richten we ons op:

1

de hulpvraag;

2

doorbreken van patronen;

3

het gewenste perspectief;

4

meer verbinding.

Na de intake zijn vier tot acht sessies al voldoende voor een blijvende verbetering van jullie vriendschappelijke relatie (een sessie duurt 75 minuten). Na de intake evalueren we het proces en beslissen we samen of we verder gaan met de therapie. Het volgen van de sessies is zowel overdag als ’s avonds mogelijk.

Contact

Heb je nog vragen of wil je vrijblijvend kennismaken? Laat dan via het contactformulier je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact op om jouw behoeften en wensen af te stemmen.

Maak gratis kennis