Skip to main content
KwetsbaarheidSysteemtherapie

Wat is systeemtherapie en wat maakt het zo waardevol?

By april 25, 2022juni 29th, 2023No Comments

Je hoort ons vaak over systeemtherapie. Binnen onze begeleiding maken we gebruik van deze specifieke aanpak. Maar wat is het eigenlijk? En wat maakt het zo effectief in de relatietherapie?

Wat is systeemtherapie?

Systeemtherapie is een methode waarbij je niet alleen naar jezelf kijkt. Je kijkt vooral naar wat er gebeurt tussen jou en andere mensen in je leven, het systeem. Zo richten we ons op wat er tussen jou en je partner gebeurt. De onvruchtbare patronen: hoe kunnen we ze doorbreken? Daarnaast leer je verschillen tussen anderen te zien en te begrijpen. Hoe ga je daarmee om?

De systeemtherapie is een wetenschappelijk bewezen aanpak. Tijdens de sessies denken we na over de patronen, interacties en dynamieken in jullie leven en relatie. Ze zijn hoe dan ook verbonden met de context. Jullie geschiedenis, belangrijke gebeurtenissen en de omgeving. Hierbij kijken we ook naar jullie krachten en kwetsbaarheden. Beide elementen mogen er zijn binnen de relatie. Hoe kunnen we ze samenbrengen in het huidige systeem, de relatie nu? En hoe kunnen jullie vandaaruit (samen) verder gaan?

De waarde van systeemtherapie voor je relatie

Juist omdat je de hele context onderzoekt, is deze therapie effectief. Je kijkt daarbij naar verschillende factoren die van invloed zijn. Eigenlijk is het een complete kijk op de ‘zaak’. En dat geeft een langdurig(er) effect en meer inzicht in problematiek die binnen en buiten de relatie speelt. Je ontdekt waar wrijvingen hun oorsprong hebben. Waar ze vandaan komen. Dat maakt het een stukje ‘makkelijker’ om daarna een oplossing te vinden.

Ontvang inspirerende brieven van Joey, verhelderende artikelen met inzichten over relaties en waardevolle tips & tricks.

Toegang tot tools, kennis & artikelen

Toegang tot tools, trainingen, kennis & artikelen

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze