Leven in een tijd van crisis en het daarom gewoon even niet weten. Inmiddels zijn we wat weken verder en valt het vertragen en de stilte op straat wat minder op. Nu de coronabeperkingen langer zullen duren, rijst de vraag: hoe gaan we om met zo’n grote verandering en het vervelende gevoel daarbij? Met de tragiek?

Maar ook, hoe leer je elkaar kennen in zo’n nieuwe situatie? Hoe ga je om met de sfeer en het onzekere perspectief? Het antwoord ligt in de diversiteit. Want iedereen doet dit op een andere en eigen manier. De een handelt vanuit een soort vanzelfsprekend vertrouwen, ontspanning zelfs. De ander maakt zich veel zorgen over wat nog kan komen en voelt onrust en wantrouwen. Hoe dan ook, we zijn op zoek naar een nieuw evenwicht en de beste oplossingen bij het aanpassen aan die nieuwe situatie.

Verschillende mensen, verschillende visies

Het gaat dan om de ‘coping’; hoe jij, ik, wij met de huidige onzekerheid en stress omgaan. De een vindt het lastig om de stress los te laten, de ander staat er minder bij stil. Gaat zoveel mogelijk verder met de dingen zoals ze waren: deal with it!

Het zijn de verschillende manieren waarop jij en de mensen om je heen met zo’n crisis omgaan. Het kan helpen om al die werkelijkheden een plek te geven en daarin naar de balans te zoeken.

Lukt het je daarnaast om de tragiek te leren verdragen? Het onzekere, soms droevige gevoel mogen we erkennen, het mag gewoon bestaan. Net alsof we de tragiek als een oude vriend een stoel aanbieden. Misschien helpt het om de druk wat te verlagen. En juist in het erkennen van verdriet en dat we het nu moeilijk hebben zit de verbinding met elkaar.

Kom je er niet zelf uit en voel je de behoefte aan een luisterend oor of advies? Neem dan contact op met onze therapeuten, telefonisch of online.

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze

Nieuw: de podcast van Joey Steur & Nashwa Gawad over liefde, seks & relaties

 

Vragen over liefde, seks of relaties?

Ben je eigenlijk wel nieuwsgierig naar hoe een relatietherapeut jouw vragen over seks, erotiek en intimiteit bekijkt? Stel ze dan hier volledig anoniem. In de podcast nemen therapeuten Nashwa en Joey je mee naar de praktijk en geven je info en inzicht.