Ik geloof dat deze patronen het verdienen om te mogen veranderen, zodat de liefde weer gaat stromen.

Wim Pronk, relatietherapeut Rotterdam

Praktijk de Liefde Rotterdam

Wim Pronk, relatietherapeut Rotterdam

In iedere relatie zoeken we naar het maken van verbinding en goed contact. De liefde kan groeien als je jezelf kan zijn en als wederzijdse verlangens goed op elkaar aansluiten. Hierdoor ontstaat er een balans in de relatie.

Het wordt echter heel pijnlijk als we van onze weg worden geduwd, waarbij we elkaar niet meer begrijpen en de afstand groter wordt. Er kunnen dan negatieve patronen ontstaan waardoor de eenzaamheid toeneemt, voor zowel de partners als andere gezinsleden. Ik geloof dat deze patronen het verdienen om te mogen veranderen, zodat de liefde weer gaat stromen.

Ik help door te kijken welke posities jullie innemen en hoe de onderlinge communicatie verloopt, in jullie relatie en in het gezin. Waar lopen jullie tegenaan en welke gebeurtenissen spelen een rol? Welk gedrag zouden jullie graag anders zien?
Ik ben nieuwsgierig, multi-partijdig en zorg voor een veilige, neutrale omgeving met soms een gepaste dosis humor. Samen zoeken we naar een passende oplossing.

Achtergrond

Bij RINO volgde ik opleidingen in de systeemtherapie (o.a. de specialisatie systeemtherapeutische partner en relatietherapie) en groepspsychotherapie. Daarnaast heb ik bij Plata Opleidingen de practitioneropleiding (NLP, TA en systemisch werken) en masteropleiding afgerond (coaching en leiderschap).

Al ruim 25 jaar werk ik in de zorg- en welzijnssector, o.a. in de jeugd- en volwassenenpsychiatrie. De afgelopen 7 jaar met gezinnen en partners met ernstige communicatieproblemen, conflicten en opvoedingsproblematiek.

Voordat jullie een afspraak maken, raden we altijd aan om eerst gratis en vrijblijvend kennis te maken en te kijken of er een klik is.

Kennismaking inplannen met Wim