Zakelijke werk relaties

De kwaliteit van ons werk wordt rechtstreeks weerspiegeld in de kwaliteit van onze relaties. Wij geloven dat sterke en gezonde relaties aan de basis liggen van een succesvolle organisatie.

Ben je klaar om de kwaliteit van uw werkrelaties te verbeteren en een gezondere, meer verbonden werkplek te creëren? Direct naar online programma

Graag een vrijblijvend adviesgesprek

Wij zijn gevestigd op meerdere locaties

Voor veel mensen vormen werk en carrière een cruciaal aspect van hun leven en persoonlijke identiteit. De kwaliteit van onze relaties bepaalt de kwaliteit van ons werk.

Systeemtherapie kan een waardevolle benadering zijn om uw zakelijke relaties te heroverwegen en te versterken. Met gezonde en veerkrachtige werkrelaties wordt niet alleen onze efficiëntie verhoogd, maar wordt het werk ook een meer plezierige ervaring. Systeemtherapie biedt een wetenschappelijk onderbouwd perspectief, waarbij alle betrokkenen die invloed kunnen uitoefenen op uw relaties in overweging worden genomen.

Praktijk de Liefde staat bekend om haar diepgaande inzichten in menselijke relaties en wij zijn we trots om systeemtherapie op de werkplek aan te bieden. Wij duiken diep in de onderlinge banden tussen u en uw medewerkers of collega’s. Onze systeemtherapeuten hebben een uitgebreide training, opleiding en ervaring in het aanpakken van groepsdynamiek, conflicthantering en communicatie. Ze helpen bij het faciliteren van open en eerlijke dialogen, het aanpakken en oplossen van conflicten, en het bevorderen van onderling begrip en empathie.

We onderzoeken de verdeling van verantwoordelijkheden, de bestaande verwachtingen, de huidige communicatiestijlen, de ideale strategieën en de aanpak van hindernissen en conflicten. Daarnaast bieden we ook specifieke trajecten voor teams en directie om hun unieke uitdagingen en dynamieken aan te pakken. Gedurende het traject zullen we deze cruciale aspecten grondig verkennen.

Liefde, werk en gezondheid

In ons leven zijn er drie cruciale pijlers die een grote rol spelen in ons welzijn en geluk: liefde, werk en gezondheid. Wanneer een van deze gebieden uit balans raakt, kan dat een domino-effect hebben op de andere. Dit is bijzonder merkbaar wanneer we problemen ervaren in onze romantische relaties, wat een grote invloed kan hebben op ons werk en onze gezondheid.

Partnerrelaties hebben de kracht om ons op te heffen of ons neer te halen. Wanneer ze goed gaan, kunnen ze ons voorzien van vreugde, zelfvertrouwen en energie. Deze positieve emoties kunnen doorsijpelen in ons werk, waardoor we productiever en meer betrokken worden. Ze kunnen ook onze gezondheid verbeteren door het verminderen van stress en het bevorderen van goede gewoonten.

Echter, wanneer relaties moeilijk worden, kunnen de negatieve effecten net zo verreikend zijn. Relatieproblemen kunnen leiden tot stress, angst en depressie. Deze negatieve emotionele toestanden kunnen onze productiviteit en betrokkenheid op het werk verminderen en onze gezondheid schaden. Ze kunnen leiden tot slaapstoornissen, verminderde immuniteit, hartproblemen en een reeks andere gezondheidsproblemen.

Het Geheim van Succes

Naast onze f2f trajecten hebben we het online programma ‘Geheim van de Succes’ ontwikkeld als een ideaal startpunt. Dit individuele programma biedt een solide basis omdat het de collega’s en het team in staat stelt om op hun eigen tempo, in hun eigen ruimte, eventueel met de partner, belangrijke concepten en vaardigheden te verkennen. Het gaat over fundamentele aspecten van relatiedynamiek, patronen, communicatie, kwetsbaarheid en conflictoplossing die universeel toepasbaar zijn in zowel persoonlijke als professionele contexten.

Door thuis aan dit programma te werken, kunnen de deelnemers zich vertrouwd maken met deze concepten voordat ze ze in een teamsetting toepassen. Dit bevordert niet alleen het leren en het comfort niveau van elke deelnemer, maar het stelt het team ook in staat om dieper in te gaan op specifieke dynamieken en uitdagingen tijdens het gezamenlijke teamtraject.

De kwaliteit van onze relaties bepaalt de kwaliteit van ons werk, daarom is ‘Geheim van Succes’ ontworpen om de overgang naar team- of directietrajecten soepeler te maken en de effectiviteit van deze trajecten te maximaliseren.

Hoe werkt verloopt het proces?

Nadat het online programma is voltooid, zijn teams goed uitgerust om face-to-face het traject te starten. Dit fysieke samenkomen bevordert de directe communicatie, de opbouw van vertrouwen en de diepere exploratie van de dynamieken binnen het team. Deze overgang van individueel online leren naar gezamenlijke face-to-face sessies zorgt voor een effectieve en naadloze integratie van het geleerde, en maakt het mogelijk om gezamenlijk een diepgaande verkenning en verbetering van het team te realiseren.

Onze trajecten zijn specifiek ontworpen om plaats te vinden in de context van uw werkomgeving. We begrijpen dat de dynamieken en uitdagingen van de werkvloer uniek zijn en het beste kunnen worden aangepakt in de setting waar ze zich voordoen. Door direct in uw werkruimte te werken, kunnen we real-time inzichten en feedback bieden, evenals praktische en toepasbare oplossingen die specifiek zijn afgestemd op uw team en bedrijfscultuur. Dit zorgt niet alleen voor een hoge relevantie en toepasbaarheid, maar ook voor duurzame verandering en verbetering binnen uw organisatie.

We zijn toegewijd aan het bevorderen van sterke, gezonde werkrelaties en we willen helpen een werkomgeving te creëren waar iedereen zich gewaardeerd, begrepen en verbonden voelt. Samen kunnen we een ruimte creëren waar iedereen kan groeien en bloeien. De thema’s die aan bod komen:

1

Communicatie: Het verfijnen van de manier waarop we met elkaar spreken en luisteren

2

Relatiedynamiek: Het begrijpen en verbeteren van de interacties binnen uw team

3

Conflicthantering: Het leren navigeren door meningsverschillen en geschillen met respect en begrip

4

Kwetsbaarheid: Het creëren van een veilige ruimte voor openheid en authenticiteit

5

Ondersteuning aan management team: Het versterken van de band tussen leiderschap en teamleden

6

Persoonlijke groei & ontwikkeling: Het bevorderen van een omgeving die persoonlijke en professionele groei ondersteunt

7

Invloed ervaren: Het stimuleren van het gevoel van eigendom en impact op het werk

8

Uitgesproken zijn: Het aanmoedigen van open dialoog en het uiten van meningen

Wil je meer weten?

Contact

Heb je nog vragen of wil je vrijblijvend kennismaken? Laat dan via het contactformulier je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact op om jouw behoeften en wensen af te stemmen.

Contact