In een relatie wil je je veilig voelen én in het avontuur leven. Hoe kan je in de liefde, ook als het moeilijk is, samen hecht blijven? Hoe kunnen jullie in de nabijheid de begeerte blijven voelen? Hoe blijf je in de relatie ook in verbinding met jezelf?

Joey Steur, relatietherapeut Amsterdam-Noord

Praktijk de Liefde Amsterdam-Noord

Joey Steur, oprichter en therapeut Amsterdam-Noord

In een relatie wil je je veilig én geliefd blijven voelen. Je in Liefde verbinden is in elke relatie een uitdaging, ook al is dit soms moeilijk. Want we willen ons gezien en gehoord blijven voelen door onze partner. Liefde in verbinding, dat kan je alleen samen tot stand brengen. Je voelt je immers geliefd door de ogen van de ander. In liefdevolle verbinding blijven met jezelf en je partner is het ‘goud’ en ultieme doel van de therapie.

Hoe kunnen jullie in ongewenste patronen, waarbij de afstand voelbaar is, weer terug naar de nabijheid? Elkaar weer vinden in de verbinding waar we helemaal onszelf mogen zijn. Mag er in die verbinding ook aandacht zijn voor de invulling van de eigen behoeften? En het ‘aan’ houden van de intimiteit en begeerte?

Vanuit oprechte nieuwsgierigheid kijk ik tijdens de therapie goed naar wie jullie zijn, hoe je de Liefde hebt geleerd van huis uit en wat er nodig is om in Liefde verbonden te blijven. Samen doorgronden we de relatie om de hulpvraag en patronen helder te maken, en de kwetsbaarheden die geraakt worden. Het doorzien van deze patronen maakt dat er meer ruimte ontstaat voor empathie, liefde en begrip. Deze verbinding prikkelt de intimiteit en laat die in beweging komen.

Vanuit mijn specialisatie als systeemtherapeut gebruik ik verschillende technieken vanuit de systeemtherapie. Ook ben ik gespecialiseerd in Emotionally Focused Therapy (EFT) en Systeemtherapie & Trauma.

Achtergrond

Mijn achtergrond ligt in de sociale agogiek, waarin interveniëren in psychosociale veranderingsprocessen centraal staat. Na de post-hbo-opleiding Systeemtherapie aan de Viersprong heb ik de post-master Intensieve Opleiding Systeemtherapie, Relatie- en Gezinstherapie aan het Lorentzhuis te Haarlem afgerond. Ik heb me gespecialiseerd in Systeemtherapie & Trauma en EFT, en sta geregistreerd bij EFT Nederland.

Voordat jullie een afspraak maken, raden we altijd aan om eerst gratis en vrijblijvend kennis te maken en te kijken of er een klik is.

Kennismaking inplannen met Joey