Ardash Nelson, relatietherapeut Amsterdam Centrum

Relaties zijn waardevolle omgevingen waarin zowel individuen als partners de kans krijgen om te groeien. Door de interactie met de ander ontstaat de mogelijkheid om niet alleen de ander beter te leren kennen, maar ook om zelf te groeien en te ontwikkelen. Op zulke momenten kan het behouden van een sterke verbinding in een relatie een uitdaging zijn, omdat het niet altijd mogelijk is om aan elkaars behoeften en verwachtingen te voldoen. Relatie therapie is dan een waardevolle en veilige plek om de liefde voor elkaar verder te onderzoeken en te herstellen waar en wanneer dat nodig is.

Tijdens de sessies nemen we een holistische benadering aan waarbij we het volledige systeem bekijken. We onderzoeken niet alleen de dynamiek tussen jou en je partner, maar ook de invloed andere factoren in jullie omgeving op jullie relatie. Samen kijken we naar jullie achtergrond en hoe jullie zijn gekomen waar jullie zijn, en welke rol liefde, aandacht en geborgenheid daarin spelen. Door deze bredere context te begrijpen, kunnen we dieper inzicht krijgen in de patronen en dynamieken die jullie relatie beïnvloeden. Op basis hiervan kunnen we gerichte interventies en strategieën ontwikkelen om jullie relatie te versterken en te laten groeien.

Achtergrond

Als cultureel psycholoog heb ik een grote nieuwsgierigheid naar de gelaagdheid van de menselijke psyche, de complexiteit van relaties en onderlinge verbintenis. Het in kaart brengen van de rol die cultuur speelt in onze relaties, en samen dit script herschrijven is wat ik het liefste doe. Eerlijkheid en humor staan bij mij centraal. Ik ben me bewust ben van de verschillende vormen die een relaties en gezinnen kunnen aannemen en houd mij bezig met de invloed van cultuur op de relatie en seksualiteit van multiculturele stellen.

"Relaties zijn waardevolle omgevingen waarin zowel individuen als partners de kans krijgen om te groeien."