Dorrit Reeskamp, relatietherapeut Amsterdam Centrum

Soms heeft de liefde wat extra tijd en aandacht nodig. De liefde is er wel, alleen het begrip voor elkaar kan in de relatie tijdelijk zoek zijn. Het kan helpen om de problemen te bekijken vanuit de context. Vaak geeft de context meer zicht op elkaars denken en doen waardoor begrip en zachtheid kan ontstaan. Ontdekken wat er onder de verhaallijn zit, waar de onenigheid echt over gaat. Het is zo fijn om elkaar opnieuw met een zachte blik te kunnen bekijken.

Mijn insteek is om stellen aan te moedigen elkaar te blijven verkennen. Dat gaat niet altijd vanzelf. Waar je vandaan komt heeft invloed op de manier waarop mensen liefhebben en verbondenheid ervaren. Door elkaars achtergrond en overtuigingen beter te leren kennen ontstaat er begrip en vandaaruit mildheid en compassie voor de ander. Miscommunicaties vervagen, erkenning neemt toe en wederzijdse zachtheid voert weer de boventoon. Samen met mijn cliƫnten ga ik op weg naar een doorbraak die de relatie weer de moeite waard maakt.

Achtergrond

Als relatietherapeut heb ik een achtergrond in Klinische Psychologie. Ik beschik over ruime ervaring in het begeleiden van individuen en koppels. In mijn therapeutische sessies benader ik cliƫnten met warmte en betrokkenheid, waarbij ik ook niet schuw om uitdagende vragen te stellen

"Waar je vandaan komt heeft invloed op de manier waarop mensen liefhebben en verbondenheid ervaren."