Pauline van der Schoot, relatietherapeut Amsterdam

Wanneer het goed gaat in de liefde, lijkt het alsof we vleugels hebben. Je kunt de wereld aan, je voelt je begrepen en geaccepteerd. Er is de ruimte om jezelf te zijn en om jezelf te ontwikkelen. Wanneer er sprake is van een sterke verbinding lijkt het vanzelf te gaan door de steun en veiligheid die je van je partner krijgt.

Soms komen we echter uitdagingen tegen die deze verbinding doen wankelen. Er zijn patronen ontstaan die negatieve gevolgen teweegbrengen. Samen gaan we terug naar de basis. Wie zijn jullie als individu en wie zijn jullie als koppel? Vanuit oprechte interesse stel ik de kritische vragen die uit zullen dagen om samen tot de kern te komen. Wat voor moois zit er al in de relatie en hoe kunnen jullie daar juist kracht uithalen in moeilijkere tijden?

Ik zal zonder oordeel luisteren en ben oprecht geïnteresseerd, waardoor er een warme en veilige sfeer ontstaat tijdens de sessies. Wat jullie nu uitdaagt, kan juist de sleutel zijn tot een diepere verbinding en tot verbetering van de liefde en communicatie tussen jullie beiden.
Ook geef ik jullie de handvatten die ervoor zorgen dat jullie ook na de sessies de onderlinge verbinding en communicatie kunnen blijven verbeteren, waardoor duurzame groei en herstel mogelijk wordt.

Achtergrond:

Naast mijn studie tot Toegepast Psycholoog waar het begrijpen en positief beïnvloeden van gedrag centraal stond, heb ik in de praktijk ervaring opgedaan als gezinscoach. Hierbij coachte ik vanuit een systeembenadering gezinnen met een vluchtelingenachtergrond met uiteenlopende hulpvragen.

"Wanneer het goed gaat in de liefde, lijkt het alsof we vleugels hebben."