Relatietherapie Amsterdam: effectief en systeemgericht

Onze aanpak is wetenschappelijk onderbouwd en zeer succesvol bij het herstellen van de verbinding en/of het maken van een weloverwogen besluit. Het effect: 4 tot 8 sessies zijn vaak al voldoende voor een structurele verbetering van jullie relatie.

Lopen de ruzies op en jullie gesprekken steeds vast? Verlangen jullie naar de intimiteit die er ooit was in jullie relatie? En dubben jullie of samen doorgaan nog wel zin heeft, en zo ja, hoe dan? De therapeuten van Praktijk de Liefde begeleiden jullie stap voor stap.

Met relatietherapie nemen jullie oude patronen onder de loep, werken jullie aan wederzijds begrip en herstellen jullie intimiteit en seksualiteit. De verbinding kan zo weer groeien, met ruimte voor autonomie en zelfstandigheid.

Effectieve relatietherapie: systeemgerichte benadering

Praktijk de Liefde is expert in concrete en effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie. Bij deze benadering kijken we naar het hele systeem: alle mensen die voor jullie belangrijk zijn of waren, zoals je partner, kinderen, vrienden, maar ook collega’s. Misschien zelfs mensen die er niet meer zijn. 

Tijdens de therapie onderzoeken we de invloed van het systeem op bepaalde patronen. Patronen die zich steeds herhalen.

Systeemtherapie is een evidence based methodeonderzoek toont aan dat systeemtherapie werkt. Allereerst luisteren we goed naar wat jullie nodig hebben. Daarna volgt de begeleiding die het beste bij jullie past, compleet afgestemd op jullie situatie.

Doel van relatietherapie

Het doel is dat jullie weer in dialoog gaan en onderzoeken wat de relatie nodig heeft. De liefdesrelatie hoe dan ook behouden is niet doel nummer 1. Relatietherapie draait om het versterken van jullie relatie, als partners of met aparte levens. Als jullie toch zonder elkaar verdergaan is het belangrijk om het ‘tijdperk’ samen goed af te sluiten. Zeker als jullie kinderen hebben. Ook daar staan we bij stil tijdens de begeleiding.

Contact

Heb je nog vragen of wil je vrijblijvend kennismaken? Laat dan via het contactformulier je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact op om jouw behoeften en wensen af te stemmen.

Hoe werkt relatietherapie?

Na een vrijblijvende kennismaking beginnen we de begeleiding met een intakegesprek. Het is daarbij belangrijk dat jullie je op je gemak voelen, zodat jullie vrijuit kunnen spreken. Niets is raar, gek of stom. Iedereen is anders en er bestaan allerlei wegen naar Rome, verschillende manieren waarop relaties kunnen herstellen. Na de intake evalueren we en beslissen we of jullie de therapie willen voortzetten. Uit ervaring weten we dat vier tot acht sessies al voldoende zijn voor een structurele relatieverbetering. De sessies kunnen zowel overdag als ’s avonds gepland worden en duren 75 minuten.