Skip to main content
Praktijk de LiefdeRelatiesRelatietherapie

Relatietherapie in Haarlem, maak kennis met Edith

By april 22, 2021juni 29th, 2023No Comments

Afgelopen maart startte Edith Moolenaar als therapeut in onze nieuwe vestiging in Haarlem. Met een achtergrond in de gezinsbegeleiding richt ze zich nu op systeemgerichte relatietherapie.

Relatietherapie in Haarlem, bijvoorbeeld met stellen die de stap naar het ouderschap willen gaan zetten. Met vragen als: willen we dit echt samen of zien we iets over het hoofd? Maar ook stellen met opgroeiende kinderen die samen een nieuwe weg in hun partnerschap willen vinden. Of welke hoofdbrekers over relaties dan ook.

“Relatietherapie mag wat mij betreft echt meer normaal worden”, vertelt Edith. “Zie het als een APK voor je relatie, niet als het begin van het einde. Zodat er juist meer verdieping kan komen, om je relatie naar een ander level te brengen.”

En waar zit de verbetering dan in?

Edith geeft aan dat het vaak in de kleine, haalbare dingen zit die vervolgens iets groters maken. “Bekijk met elkaar wat je in het dagelijkse kan doen. Samen elke dag een avondwandeling maken, of een vast moment voor de koffie plannen.” Dingen die dus haalbaar en dichtbij zijn, zoals het bestellen van een thuismenu. “En zet ook eens een kaarsje op tafel.”

Nu de grote dingen niet (of minder) haalbaar zijn, is het belangrijk om te kijken naar wat er wel kan, en waar de rijkdom in zit. Stel elkaar de vraag: welke rituelen gaan we inbedden?

Edith verwijst ook naar Esther Perel, die het effect van de consumptiemaatschappij op onze relaties beschrijft. Vaak heerst bijna automatisch het idee dat het beter moet, uitdagender, spannender. “Maar”, zegt Edith, “kun je ook tevreden zijn met wat er nu is? Mag het zo goed genoeg zijn? Kan je tevreden zijn met wat er wel is, of juist met wat er mist?” Soms zorgen dit soort vragen voor een nieuw inzicht: eigenlijk hebben we het heel goed met elkaar.

Ruimte om op adem te komen

De nieuwe praktijkruimte aan de Haarlemse Zaanenstraat is ruim, licht en ligt mooi aan de tuinkant. Een fijn pand met lichte kleuren waar je de aandacht in terug ziet. In de andere kamers werken diverse disciplines, zoals een haptonoom en een acupuncturist. “Het gebouw heeft echt een serene en gezellige sfeer”, vertelt Edith.

Welkom dus, voor relatietherapie in Haarlem, waar jullie samen de relatie naar een ander niveau mogen dragen. Wil je een afspraak om kennis te maken? Neem dan contact met ons op.

Ontvang inspirerende brieven van Joey, verhelderende artikelen met inzichten over relaties en waardevolle tips & tricks.

Toegang tot tools, kennis & artikelen

Toegang tot tools, trainingen, kennis & artikelen

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze