Skip to main content
AfstandOnline cursusSeksualiteit

Dichtbij en meer op afstand: jouw relatie werkt in golven

By maart 21, 2022juni 29th, 2023No Comments

Relaties werken in golven, met ups en downs, verliefde gevoelens en weer meer afstand. Momenten waarop je je partner weer ziet als toen je verliefd werd. Een bepaalde blik of een geur die je opsnuift. Maar ook zijn er momenten van meer op jezelf zijn. Dat je bezig bent met je eigen gedachten en dingen, het gezin, zorg voor je ouders, de kids of het werk.

Jullie seksuele intimiteit werkt wellicht ook op die manier, in golven. Er is een periode veel aantrekkingskracht tussen jullie en dan weer wat minder. En soms blijft die luwte en is het lastig om de afstand tot elkaar te overbruggen. De drempel om elkaar aan te raken is hoog. Hoe kom je weer dichter bij elkaar als jullie intimiteit op een laag pitje staat?

Geen seks meer? Herwin jullie seksverhaal

In onze Love Learning nummer 4 bespreekt Joey Steur hoe je de afstand kan verkleinen. Hoe je weer dichter bij elkaar kan komen en welke gedachten daar helpend bij zijn. Het idee over seks zoals we dat bijvoorbeeld op tv of in de film zien is niet zo realistisch. Seks gaat over toelaten, opbouwen en bij uitstek over met elkaar communiceren.

Wat betekent seks voor jou? Wat vind je fijn en wat niet? Ga ervoor zitten en start het gesprek. Kunnen we het verdragen dat onze ideeën soms verschillen, dat seksuele intimiteit ingewikkeld kan zijn voor de ander? Wat is de rol van veiligheid in de relatie? Is die belangrijk of doet het de intimiteit en spanning juist de das om?

In de vierde Love Learning geeft Joey jou en je partner tips, maar legt ze vooral uit hoe seksuele intimiteit werkt voor partners. Bestaat er eigenlijk norm voor een gezond seksleven, of is dat vooral aan partners zelf om te bepalen? Stof tot nadenken… Joey helpt je op weg in aflevering 4. Ga direct naar de Learnings.

Ontvang inspirerende brieven van Joey, verhelderende artikelen met inzichten over relaties en waardevolle tips & tricks.

Toegang tot tools, kennis & artikelen

Toegang tot tools, trainingen, kennis & artikelen

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze