Skip to main content
CoronaLiefdeSingleVrijgezel

Daten in coronatijd door vooral heel creatief te zijn

By februari 24, 2021februari 22nd, 2022No Comments

Vrolijke rapportage over daten in coronatijd, nu te zien op AT5! In de rubriek Wij Zijn Amsterdam vertellen jonge Amsterdammers hun verhalen over de stad en de buurt. Relatietherapeut Joey Steur laat in het filmpje haar licht schijnen over het single zijn.

Ze legt uit hoe belangrijk het is om in beweging te blijven. Zoek naar de mogelijkheden, want die zijn er! Er zijn echt manieren om eropuit te gaan, je moet er alleen een beetje moeite voor doen.

Daten in coronatijd: de oplossingen bij je om de hoek

Zoals de initiatieven van Danique en Margriet, die allebei een tour door de stad bedachten en vormgaven. Samen struinend langs de huizen en straten van de Jordaan – inclusief ‘tassie’ met gespreksstof om elkaar te leren kennen.

Of op de fiets, een mooie route afleggen door het Westerpark en de Spaarndammerbuurt, om zo in de buitenlucht kennis te maken met zes andere singles. Oftewel, Cycle Speed Dating, bedacht door Margriet.

Want ja, dat daten is natuurlijk compleet veranderd. Maar de liefde is sterk en baant zich absoluut een weg buiten de geijkte paden van clubs en cafeetjes.

Blijf het contact zoeken

Joey kijkt in het filmpje niet alleen naar het daten zelf, ook naar het onderhouden van je contacten in het algemeen. Belangrijk als je geen partner hebt. Ook al zitten we veel binnen, het is echt goed om actief contact te houden met de mensen in onze omgeving. Blijven bellen, een wandeling of fietstocht maken of een kop koffie doen in de buitenlucht. Het contact blijven zoeken, zodat we niet wegzakken in isolatie. Doe wat je kan!

Zit jij zelf met vragen hierover, of voel je dat het niet lukt om (nieuw) contact te maken? Laat van je horen en plan een afspraak om kennis te maken met een van onze therapeuten. We helpen je graag verder!

Ontvang inspirerende brieven van Joey, verhelderende artikelen met inzichten over relaties en waardevolle tips & tricks.

Toegang tot tools, kennis & artikelen

Toegang tot tools, trainingen, kennis & artikelen

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze