Skip to main content
AfstandCommunicatieRelatietherapie

EFT om jullie verbinding te repareren

By mei 16, 2022augustus 27th, 2022No Comments

EFT is een therapie die onze therapeuten vaak inzetten om stellen te helpen. Wat is het? En hoe helpt het als je relatieproblemen hebt?

EFT (Emotionally Focused Therapy) is een wetenschappelijk bewezen behandelmethode bij partner- en relatieproblemen. Bijvoorbeeld wanneer de verbinding tussen partners broos is. Of wanneer partners uit elkaar zijn gegroeid.

Binnen EFT staan de gevoelens van twee partners centraal. Het doel is dat jullie beter met onderliggende emoties om kunnen gaan. Maar ook dat jullie behoeften helder worden gemaakt. Uiteindelijk komen jullie zo weer dichter bij elkaar.

De basis van EFT

Emotionally Focused Therapy gaat uit van een aantal principes (bron eft.nl):

  • Niemand is gemaakt om alleen te zijn.
  • In de veilige aanwezigheid van een geliefde kun je meer aan.
  • Ieder mens voelt zich goed binnen een veilige en verbonden relatie.
  • Het is een wetenschappelijk onderbouwde therapie om partners weer samen te brengen.

Waarom helpt het jullie?

Met EFT leer je emoties en gevoelens beter te herkennen en te begrijpen. Emoties van jezelf en van elkaar. Je leert bijvoorbeeld om troost en begrip bij elkaar te vragen. Maar ook om emoties toe te laten en te uiten. Zo vormen jullie een nieuw fundament om samen de draad weer op te pakken.

Jullie onderzoeken en doorbreken ook de onvruchtbare interactiepatronen in de relatie. Dat gebeurt in verschillende fases. In de laatste fase werk je naar een oplossing toe, zodat jullie niet in de oude patronen vervallen. Wel is het belangrijk dat beide partners zich open stellen en de relatie echt willen verbeteren. Heb je vragen over EFT? Onze therapeuten beantwoorden ze graag. Stuur een bericht voor contact.

Ontvang inspirerende brieven van Joey, verhelderende artikelen met inzichten over relaties en waardevolle tips & tricks.

Toegang tot tools, kennis & artikelen

Toegang tot tools, trainingen, kennis & artikelen

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze