Geen zin in seks: en nu?

Iedereen heeft wel eens minder of geen zin in seks. Soms is er een gevoel van ‘meerstemmigheid’. Welke gedachten kunnen er spelen en hoe ga je daar mee om?

Vaak zijn het dubbele gedachten. Aan ene kant de wens dat jullie seks net zo is als in de film. Opwindend, spannend, allebei volop genietend. Aan de andere kant de gedachte: het lukt me niet. Dit dubbele zorgt intern vaak voor verdriet en twijfel. ‘Ben ik wel normaal of is er iets mis met me? Ik wil niet iets doen wat ik niet prettig vind, maar ik wil wel voldoen aan de wensen van mijn partner.’

Mag het moeilijk zijn?

Het kan helpen om, in plaats van meteen naar oplossingen te zoeken, jezelf wat vragen te stellen. Namelijk, mág het moeilijk zijn? Kan je aanvaarden dat het lastig is, maar dat dat voor nu oké is? Kunnen we dit verdragen en toch samenzijn? Mag het bestaan in de relatie?

Door over deze vragen na te denken kan je als stel de ruimte voor onderzoek vinden. Wat wil ik? Wat vind ik wél prettig in relatie tot mijn partner? Hoe gaan we om met aanraking en hoe zijn we hier vroeger in gevormd? In dit samen beleven, er samen over nadenken, schuilt de (nieuwe) verbinding met elkaar.

Mijn seks is stuk

In de documentaire Mijn seks is stuk van Lize Korpershoek gaat Lize op zoek naar hoe het komt dat ze zelf geen behoefte aan seks heeft. Ze bespreekt heel open en nuchter waar zowel vrouwen als mannen mee kunnen worstelen binnen hun seksualiteit. Heb je vragen over seks en intimiteit? Maak een afspraak met een van onze seksuologen. Zij gaan graag met je in gesprek.

[nectar_global_section id=”19262″]