Het avontuur behouden in je relatie: hoe?

Het avontuur behouden in je relatie: hoe?

Je bent al een tijdje samen en je bent dol op elkaar. Toch is het fijn om ook op de lange duur het avontuur in je relatie te behouden. Want hoe gek je ook op elkaar bent, dat spannende kan heel langzaam uit je relatie verdwijnen. Zonder het te willen, want er zijn zoveel andere zaken waar de aandacht naartoe moet; banen, een druk gezin en gewoon de dagelijkse routine.

Dit blog gaat over het hervinden van avontuur in je relatie. Het zit, denken wij, in een aantal dingen, maar in een notendop draait het om de aandacht voor elkaar, samen tijd doorbrengen en elkaar blijven verrassen.

Liefde niet voor lief nemen

Het helpt om te blijven werken aan het contact met elkaar en de relatie niet voor lief te nemen. In het begin is alles nieuw en verrassen partners elkaar vanzelf. Puur omdat je elkaar nog niet van alle kanten kent. Na verloop van tijd moet je samen actiever op zoek naar het onverwachte. Peil daarom zo nu en dan hoe jullie vinden dat het gaat en spreek behoeften uit. Het is belangrijk om hierover te blijven communiceren.

We blijven niet wie we ooit waren, toen we 25, 40 of 50 jaar oud waren. Door alle ervaringen worden we wijzer, komen we dichter bij wie we werkelijk zijn, veranderen we. Jij en je partner ook. Dat kan juist heel spannend zijn. Want ook jullie relatie verandert daardoor. Deze dynamiek maakt het interessant om in ontwikkeling met elkaar samen te leven. De ene keer beweeg je mee en een andere keer minder. Juist dát brengt de verrassing in jullie liefde, het houdt het fris.

Zíe de relatie ook als een avontuur en niet als iets statisch dat altijd hetzelfde moet blijven, precies zoals het ooit begon. Blijf je verbazen en wees nieuwsgierig naar de ander, al zal je soms best moeten wennen aan veranderingen. Het kan jullie liefde in een ander daglicht zetten, veel spannender maken.[nectar_global_section id=”19262″]