Jaloezie vermijden of op tafel gooien?

Om nog even door te gaan op het vorige artikel, in deze post: jaloezie in vriendschappen en vriendengroepen. Wat doe (moet) je daarmee? Eva Jinek en Lize Korpershoek vroegen onze therapeut Joey om expertadvies over dit toch wel tricky onderwerp.

Tenminste, is het iets waar jij met je vrienden, vriendinnen over spreekt? Wat ons betreft mag het taboe er wel vanaf en kan dat je veel bijzonders brengen. Lees hieronder wat we daarmee bedoelen!

Op evajinek.nl bespreken Eva en Lize in een filmpje die o zo ingewikkelde jaloezie tussen vrienden. Want hoe vertel je dat je je niet gezien voelt in de vriendschap? Dat je voelt dat je er niet toe doet? En moet je dat ├╝berhaupt wel doen?

Misschien ken je het zelf wel, dat beetje ontheemde, kleine gevoel, alsof een relatie uitgaat. Leg je teveel druk op iemand door het aan te geven? Is het goed om het maar te laten en andere vrienden op te zoeken? Joey legt uit wat juist de dappere dialoog voor je kan doen.

Expert aan het woord: wat zegt Joey en hoe werkt zoiets?

Natuurlijk zijn er verschillende manieren waarop je met die gevoelens kan omgaan. Van gewoon doorgaan zonder iets te zeggen en er niet meer over reppen, tot openheid en de boel gewoon op tafel gooien. Sowieso wil je voelen: ik doe ertoe!

Joey bespreekt wat het handigste is, ook al kan dat best ingewikkeld zijn. Ze legt uit hoe praten juist helend kan zijn. Het geeft jullie verbintenis meer waarde en doet de vriendschap goed. Kwetsbaarheid tonen is daarbij de sleutel. Lastig om te doen, klopt, maar wel erg dapper. In het filmpje geeft Joey hier praktische tips bij.

Bekijk hier het filmpje over jaloezie en ook de andere invalshoeken van Joey, Eva en Lize. En heb je vragen over dit onderwerp, schroom niet en maak een afspraak om een keer kennis te maken.

[nectar_global_section id=”19262″]