Skip to main content
AfstandIk-relatieVerlangen

Liefde en jouw relatie na corona

By april 29, 2022juni 29th, 2023No Comments

We pakken de draad weer op na corona. Afspraken, teamuitjes, naar het theater en de bios. De openheid weer in. Wat betekent dat voor onze relaties? En welk geweldig effect heeft dat op jullie relatie?

Dit is wat we zien in relaties nu

De relatie na corona: in de praktijk zien we dat veel stellen het fijn vinden dat ze er weer op uit kunnen. Niet samen maar los van elkaar. Er is echt de behoefte het eigen ding weer op te pakken. Bijvoorbeeld door met vrienden en vriendinnen op pad te gaan. Of zelf wat te ondernemen, een tripje of dichter bij huis, winkelen, museumbezoek.

Er is ook een andere energie. Mensen ervaren een lichtere, vrolijker sfeer in het leven. Dat doet natuurlijk ook wat met relaties. En de afstand komt terug (we brengen minder tijd met elkaar door) en dat maakt dat het verlangen weer kan groeien. In de coronaperiode doofde dat verlangen nog wel eens uit, misschien herken je dat wel.

En dit is helpend daarbij

Natuurlijk zal het ook weer wennen zijn, de dingen los van elkaar ondernemen. Misschien zelfs spannend om meer tijd met jezelf door te brengen, zonder je partner. Maar wellicht is het tegelijkertijd een mooie voedingsbodem voor de ‘ik’. De ruimte die je dan neemt, is belangrijk voor het welzijn van die ‘ik’. De liefdevolle verbinding in jullie relatie komt daaruit voort.

Je laadt je weer op met de dynamiek van het leven door de dingen te doen waar jij energie van krijgt. En wanneer jullie allebei goed in je vel zitten, heeft dat ook effect op jullie bloeiende relatie na corona.

Hebben jullie behoefte aan tips voor een duurzame relatie? Met onze therapeuten bekijken jullie wat helpend is. Maak een afspraak om kennis te maken.

Ontvang inspirerende brieven van Joey, verhelderende artikelen met inzichten over relaties en waardevolle tips & tricks.

Toegang tot tools, kennis & artikelen

Toegang tot tools, trainingen, kennis & artikelen

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze