Skip to main content
CrisisLiefdeRelaties

Liefde in tijden van corona

By maart 19, 2020februari 22nd, 2022No Comments

En dan ineens staat het dagelijkse leven compleet op z’n kop. Alle routines en de dingen die we gewoonlijk deden, alles is anders. Zitten we zomaar thuis, met elkaar. Leven en liefde in crisistijd, het kan ons onverwachte inzichten geven. Laten we meebewegen!

Brengt deze crisis jullie dichter bij elkaar? Zorgt het voor verbinding? Interessant om te bekijken hoe we de ‘coronaperiode’ als partners kunnen benutten. Want door de overheidsmaatregelen remt het leven af. Ons tempo vertraagt. Sommigen zijn zelfs weken aan huis gekluisterd, samen, als gezin. En bij ziekte is er dan de zorg voor elkaar: liefde op z’n puurst.

Vertragen in het contact met elkaar

Tijd voor bezinning, nu we bijna gedwongen huismussen zijn geworden. Want we hebben nu ook de tijd om samen wat langer in bed te blijven liggen en bij elkaar op de bank te kruipen. Om samen naar muziek te luisteren, de tuin in te gaan voor koffie in de zon of om nieuwe plannetjes voor het huis te maken. Stuk voor stuk momenten om de verbinding op te zoeken en om te vertragen in het contact met elkaar.

Als partners kan je deze periode benutten door te reflecteren op jullie relatie en intimiteit. Neem de tijd voor een goed gesprek of bekijk samen een mooie documentaire of film. Juist nu is er de kans om terug te gaan naar de essentie van het samenzijn. En heb je tussendoor je ruimte nodig, ruim dan vooral die kledingkast uit of ga een blokje om, even los en alleen.

Ontvang inspirerende brieven van Joey, verhelderende artikelen met inzichten over relaties en waardevolle tips & tricks.

Toegang tot tools, kennis & artikelen

Toegang tot tools, trainingen, kennis & artikelen

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze