Skip to main content
AfstandPraktijk de LiefdeRelatietherapie

Liefde overleeft: onze begeleiding gaat door in de lockdown

By januari 22, 2021februari 22nd, 2022No Comments

Toegenomen behoefte aan relatietherapie tijdens lockdown

Onze nieuwe locatie in Hilversum is alweer een paar maanden geopend. En het aantal aanmeldingen groeit, we mogen steeds vaker cliënten uit de omgeving Hilversum ontvangen: welkom! Ook in de lockdown is Praktijk de Liefde geopend, op locatie of online.

Bijzonder om te ervaren hoe het werken daar verschilt van het werken in een drukke stad als Amsterdam. Een andere dynamiek lijkt wel. Zo zien we de behoefte van cliënten om te vertragen in hun proces, en ook om te verdragen. Natuurlijk hebben beide settings – juist – hun charme en waarde.

De toegenomen behoefte aan relatietherapie zien we nu duidelijk terug in onze praktijkkamers. In deze met niets te vergelijken tijd loopt de druk in sommige relaties hard op. Het week na week samen in hetzelfde huis verblijven, weinig andere mensen zien, dat heeft z’n effect op spanningen die al bestonden.

Spanning loopt op

Lukte het in de lente nog om af te remmen, te genieten ook en om elkaar te verdragen, nu is dat soms een worsteling. Daarnaast horen we in gesprekken met cliënten de zorgen over de tijdsgeest terug. Gedachten over de pandemie, politiek en klimaat drukken op mens en relatie.

En we smachten daarbij naar meer individualiteit. Voorheen was het huis vooral de plek voor de relatie, nu vindt zo wat alles binnen plaats; het werk, vrije tijd, de hobby en het weer opladen.

Als het je niet lukt om die individualiteit thuis te vinden, helpt het om er alleen op uit te gaan. Een mooier cadeau kun je jezelf eigenlijk niet geven nu. Naar een hutje op de hei of aan het strand om de ‘ik’ weer bij te tanken. Maar toegegeven, ook dat is een uitdaging in lockdown. Onze begeleiding gaat in ieder geval door, face to face of als je dat prettig vindt online. Neem voor een kennismaking gerust even contact op.

Ontvang inspirerende brieven van Joey, verhelderende artikelen met inzichten over relaties en waardevolle tips & tricks.

Toegang tot tools, kennis & artikelen

Toegang tot tools, trainingen, kennis & artikelen

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze