Over praktijk de liefde

Praktijk voor relatietherapie Amsterdam

Effectief

Onze aanpak is zeer succesvol bij het herstellen van de verbinding en/of het maken van een weloverwogen besluit.

Concreet

Wij komen snel tot de kern: 4 tot 6 sessies is al voldoende voor een blijvende verbetering van de relatie.

Persoonlijk

Onze relatietherapeuten zijn menselijk, betrokken en luisteren goed naar wie jullie zijn en wat jullie nodig hebben.

Gratis kennismaking

Een kennismaking met één van onze relatietherapeuten is altijd gratis en vrijblijvend. Ook in de avond.

Maak kennis met ons team

Joey Steur

Oprichter en relatietherapeut

Caroline Jager

Relatietherapeut

Joanna Labadie

Relatietherapeut

Aylinn Holthuis

Praktijkassistente en
psycholoog

Gabriella Rheul

Relatietherapeut

Nashwa Gawad

Relatietherapeut

Hilda Donkersloot

Relatietherapeut

Bonne van Rees

Psycholoog en sekstherapeut

“Na een lange relatie uit elkaar gaan is niet makkelijk maar na aantal jaar tussenpauze weer bij elkaar komen is nog moeilijker. Bij het verwerken van de scheidings periode en de tussenliggende periode heeft Joey ons heel goed bijgestaan door te luisteren, analyseren en het geven van handvaten om zo weer een mooie periode samen te beginnen waarbij verleden het verleden is. Joey is zeer ervaren en stelt de juiste vragen en analyses op een rustige en hele fijne manier. Na een paar sessies was het al duidelijk en hebben mijn partner en ik een goede weg gevonden voor de toekomst.”

“We kenden Joey al van de familiegesprekken met onze dochter die zij behandelde voor haar eetstoornis en depressie. Nadat wij vastgelopen waren in ons huwelijk en elkaar totaal niet meer begrepen, kon Joey hier een goede nuance in aanbrengen. Ze kwam iedere sessie weer tot de kern waarmee wij samen weer verder konden. Joey is een integer en betrokken persoon die heel goed naar je luistert. We hebben samen hele grote stappen gemaakt en zijn weer op het punt gekomen dat wij verliefd zijn op elkaar!”

“Door de gesprekken met Joey, heb ik geleerd mijn eigen ruimte te ervaren en te pakken in al mijn relaties. Het wordt mij steeds duidelijker dat ik door mijn opvoeding en ervaringen als kind mezelf veel heb aangepast omwille van de ander. Het kost mij nu minder moeite of strijd om mijn ruimte in te nemen en dat voelt heel liefdevol en fijn. ”

“Ik vond jouw behandeling helder, concreet en dus precies wat ik nodig had om weer wat meer inzichten te krijgen! ”

“I would highly recommend Joey as a therapist. I have seen Joey both independently and through couple counseling, and she has been incredible helpful. She works in a constructive and problem solving way and I always leave every session feeling fulfilled. Joey is professional and knowledgable. She has a friendly character and she always ensure you feel comfortable and relaxed. ”

“Op zoek naar gezinstherapie kwamen we toevallig bij Joey terecht. Al bij de intake klikte het meteen tussen haar en alle gezinsleden, wat erg belangrijk is voor het hele traject. Ze is open en eerlijk en is een liefdevol persoon. Ze is betrokken en begaan met een ieder van ons, staat open voor 1 op 1 gesprekken als daar behoefte voor was. Wat we fijn vonden is dat Joey altijd meteen ter zake kwam, zodat je geen tijd verliest met praten over koetjes en kalfjes. Een pluspunt is dat wij ook op de avonden bij haar terecht kunnen, omdat de meesten van ons werken. Als gezin zijn wij dichter bij elkaar gekomen.”

“In de afgelopen jaren waren wij uit elkaar gegroeid. Dit leidde bijna tot het definitief uit elkaar gaan. Hoewel wij allebei niet veel verwachten van relatietherapie, heeft Joey ons laten zien dat relatietherapie heel waardevol is (voor elk moment in je relatie). Joey heeft ons handvatten gegeven om ons zelf en elkaar te begrijpen. In een paar sessies heeft ze ons op de goede weg geholpen. Ze komt snel tot de kern en laat je inzien waar de uitdagingen zitten. Dit doet zij op een hele fijne manier. ”

“Zo kwamen we toevallig bij Joey terecht. En wat zijn we daar toch blij mee. Zij heeft ons zo goed geholpen. Door haar rustige, vanzelfsprekende en liefdevolle aanpak. We hebben inzicht in ons zelf, in patronen en in de relatie gekregen. We zijn er nog niet maar hebben vertrouwen in het zoeken naar een oplossing dankzij Joey. Ik kan het iedereen aanraden jezelf eens flink onder de loep te nemen.”

“Voor mij is de afgelopen tijd een groot leertraject geweest, voornamelijk over mezelf. Het balanceren van je eigen mening versus wat verstandig is en hoe iets onder controle blijft kan soms de verkeerde kant op gaan. Het is fijn om met Joey te kunnen sparren over hoe je weer in balans komt. Joey is iemand die je een spiegel voorhoudt in een situatie waarin je teveel kiest voor verstand en controle.”

“Joey is een bekwame en warme relatietherapeute. Door de gesprekken bij/met haar konden we problemen aan het licht brengen in een begripvolle ruimte wat ons met z'n tweetjes niet lukte. Na de sessies was de lucht geklaard en voelde we ons weer verbonden. Joey legt op n respectvolle maar ook directe manier issues bloot. Om een manier dat er open communicatie mogelijk is en veiligheid. Ik kan haar van harte aanbevelen! Ook bij twijfel of relatietherapie wat is voor jou/jullie: gewoon doen. Bij Joey kan je veel leren.”

“Wij hebben geleerd hoe wij beter over onze gevoelens kunnen praten, dat we dingen niet moeten opkroppen maar juist moeten uitspreken. Voor elke situatie weet Joey wel een model uit te schrijven op haar whiteboard waardoor mijn vriendin en ik opeens begrepen wat de ander bedoelt. Wij hebben in een aantal sessies een hele hoop geleerd wat ons jaren lang gelukkiger zal maken met elkaar. Aanrader! ”

“Joey staat altijd voor me klaar, ik woon op dit moment in New York, maar als ik met Joey praat heb ik niet het idee dat ik niet ver weg ben. Ze geeft mij inzichten die mij weer verder helpen en mijn onrust doet wegnemen. Ze motiveert, luistert echt naar je en vraagt door, kwaliteiten die ik in Joey bewonder. ”

“Na de komst van ons eerste kind, was de dynamiek in onze relatie zodanig veranderd dat wij daar hulp bij nodig hadden. Joey heeft ons op een fijne wijze inzicht gebracht in de verschillende rollen enprocessen en gezamenlijk hebben wij onze weg gevonden in het ouderschap alsmede onze relatie. Dankzij Joey hebben wij het vertrouwen in elkaar terug gevonden en zij wij er als een sterker team uitgekomen.”

“Om eerlijk te zijn wist ik niet zo goed wat ik van de sessies bij Joey moest verwachten, of het niet te zweverig zou zijn en of het mij überhaupt iets zou opleveren. Het tegendeel is bewezen, Joey is eerlijk en komt snel tot de kern. Daarnaast is ze een warm en toegankelijk persoon waarbij je een open en eerlijk verhaal durft te delen. Ik ben begonnen met individuele therapie, wat mij veel nieuwe inzichten heeft gegeven in wie ik ben, wat mij beweegt en waarom ik dingen doe, zoals ik ze doe. Twijfel je of dit iets voor je is? Dat begrijp ik heel goed maar ik zou je willen adviseren om het een kans te geven en zelf te ervaren wat deze therapie voor je kan betekenen. ”

“Onze relatie stond op het verkeerde spoor en we besloten in therapie te gaan bij praktijk De Liefde. Joey Steur heeft ons geholpen de problemen te ontrafelen en onze gevoeligheden onder ogen te zien. Ze opperde eenvoudig uit te voeren nieuwe manieren om met de situatie om te gaan en dat heeft veel effect op ons en onze relatie gehad. We hebben nu meer inzicht in onszelf en meer begrip voor elkaar. Onze relatie is verbeterd en we kunnen weer verder samen.”

“Samen met mijn partner besloten we in gesprek te gaan met Joey. Wat ons betreft was er te weinig intimiteit, sex en teveel een gevoel van gescheiden levens onder 1 dak. Samen met Joey hebben we onze gedragspatronen bestudeerd en van daaruit biedt Joey (samen met ons) concrete stappen om die gewenste gedragsveranderingen te realiseren. Niks lastiger dan dat! Joey is zeer kundig, vriendelijk en oprecht geïnteresseerd in de persoon waarbij ze tegelijk zorgt dat de scherpte in het gesprek niet verloren gaat. Ze zorgt hiermee dat de juiste zaken worden uitgesproken. Wij kunnen Joey dan ook van harte aanbevelen!”

“Kundige therapeut die me een (vaak confronterende) spiegel voorhoud EN daarnaast ook handvatten geeft om te veranderen met resultaat.”

“Joey heeft ons geholpen om weer in gesprek te komen met elkaar. Ze hield ons daarbij heel goed een spiegel voor en heeft ons laten inzien wat er niet goed zit in onze relatie. De gesprekken met Joey waren erg intens. Ze is een fijne gesprekspartner en heeft een realistische benadering en aanpak.”

“Joey had een aangename en geruststellende werking op ons. Ze is een open, rustig en optimistisch mens. Inhoudelijk was de intake verrassend doeltreffend. Vanaf de openingsvraag kregen we meteen een verhelderend en objectief beeld van elkaar, vanuit een ander perspectief dan wat we gewend waren. Ze stelde goede en open vragen waardoor de kennismaking vlot verliep en de knelpunten snel en duidelijk op tafel lagen. We eindigden met een krachtig plan van aanpak waardoor we verwachtingen goed op elkaar kunnen afstemmen.”

“We hebben naar iedere sessie uitgekeken, nieuwsgierig naar wat er te ontdekken viel over onszelf en ons samen. En dat was verrassend veel. Het is een verhelderend proces geweest waarin Joey ons liefdevol en invoelend heeft begeleid. Hierdoor hebben we inzichten gekregen waar we alleen of samen niet achter waren gekomen. Een waardevolle ervaring die tot een verdieping van onze relatie heeft geleid.”