Skip to main content
CommunicatieRelatietherapieVakantie

Jullie relatie duurzamer maken in vakantietijd

By juli 15, 2021juni 29th, 2023No Comments

Op sommige momenten hebben we een zogenaamd clearing moment nodig. Vakantie kan zo’n moment zijn. Tijd voor zuivering, opschonen, in volle aandacht bij je partner of gezin zijn.

De relatie onderhouden: hoe staan we er eigenlijk voor samen? Wie zijn we geworden in de relatie? Dat bespreken noemen wij de dappere dialoog. Dapper omdat je een kwetsbaar onderwerp bespreekbaar maakt. Bijvoorbeeld tijdens vakanties, maar ook in de gewone weken. Door op vaste momenten even samen door de relatie heen te gaan.

Door dit regelmatig te doen, en dat hoeft niet eindeloos lang te duren of ingewikkeld te zijn, bouw je weerstand op in je relatie. Maar ook kracht en veerkracht, zodat jullie liefde wel tegen een stootje kan, mocht dat ooit nodig zijn. Zodat je met z’n tweeën kan meebewegen met de moeilijke of nare periodes in het leven.

De tank bijvullen en dat blijven doen

Dat bij elkaar ‘inchecken’, laten we het zo even noemen, zorgt ervoor dat jullie gezamenlijke tank gevuld blijft. Dat jullie relatie lenig en flexibel blijft. Een van de essenties van een lange relatie is dat je die tank samen blijft bijvullen, een taak van jullie allebei. Dat betekent trouwens ook dat je tijd maakt om goed voor jezelf te zorgen. Dat je tegemoet komt aan waar je zelf behoefte aan hebt; tijd voor jezelf, jouw hobby, jouw ruimte.

Zo voorkom je korte lontjes en blijft het fijn en spannend samen. Je houdt jullie lange relatie in stand en verrijkt ’m ook. Je behoudt de interesse, ook al verloopt jullie liefde in golfbewegingen, dat is normaal. Soms is er afstand, jullie vrijen misschien wat minder, en dan is er weer meer nabijheid en verliefdheid. Hoe dan ook, jullie komen steeds weer bij elkaar terug. Dat is jullie duurzame relatie.

Relatie onderhouden: wat betekenen wij voor je?

Hebben jullie behoefte aan tips voor een duurzame relatie? Onze therapeuten staan voor je klaar om samen te bekijken wat helpend is. Maak dus gerust een afspraak om een keer kennis te maken.

Ontvang inspirerende brieven van Joey, verhelderende artikelen met inzichten over relaties en waardevolle tips & tricks.

Toegang tot tools, kennis & artikelen

Toegang tot tools, trainingen, kennis & artikelen

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze