Skip to main content
OuderschapRelatieproblemenRelatietherapie

Welke vragen krijgen onze therapeuten?

By januari 21, 2022juni 29th, 2023No Comments

Wanneer zet je nou de stap naar relatietherapie? Bij welke issues kan het je helpen? Nou maak je daar natuurlijk zelf je keuzes in. Maar misschien helpt het ook om te weten welke vragen we horen. Hier vind je ze op een rij.

Gezinsbalans

Veel vragen gaan over de gezinsbalans. Wanneer ben ik partner, en wanneer mama of papa? Of is het een samenspel en hebben we het simpelweg te combineren? En hoe dan? Hoe brengen we de ‘desire’ terug? Om de relatie te verbeteren gaan stellen in de therapie op zoek naar de basis van de relatie. De ‘black box’ waar het liefdevolle ooit allemaal mee begon.

Ontrouw

Hoe gaan we om met ontrouw? Kunnen we nog wel verder als één van ons een affaire heeft gehad? Kunnen we daar uit komen, en wat is er dan nodig?

Ruzie

Waarom belanden we telkens weer in conflict met elkaar? In de relatietherapie ontrafelen we de achtergrond van de conflicten, en hoe je daar samen uit kan krabbelen.

De ik-relatie

Maar we krijgen ook vragen over de ik-relatie. Hoe vind ik de balans in tijd voor mezelf en tijd voor het partnerschap? Met de aandacht om voor jezelf te zorgen kun je ook beter in de andere gezinsrollen voldoen.

Open relatie

Of vragen over de open relatie. “We willen graag een open relatie, maar hoe doen we dat op een zorgvuldige manier? Hoe houden we daarin de basis veilig?” In de therapie kijken we naar welke voorwaarden daarbij belangrijk zijn. Hoe ga je daar mee om samen?

Smartphone

Of het je eenzaam voelen in de relatie door het smartphonegebruik van je partner. Hoe kan je daar goeie afspraken over maken? Welke rol geven jullie online communicatie en media in de relatie en het (gezins)leven?

Relatie verbeteren

Misschien herken je deze vragen wel. Het is waardevol om hierover zo nu en dan bij elkaar ‘in te checken’. Als een soort APK. Het onderhouden (of verbeteren) van je relatie door te bekijken bij welke onderwerpen het wel eens schuurt. Een therapeut kan daarbij een gespreksleider zijn en de dialoog helder maken. Zo ontstaan vaak nieuwe inzichten en oplossingen. Deel je verhaal, we luisteren graag.

Ontvang inspirerende brieven van Joey, verhelderende artikelen met inzichten over relaties en waardevolle tips & tricks.

Toegang tot tools, kennis & artikelen

Toegang tot tools, trainingen, kennis & artikelen

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze